Čilá stařenka nemohla dostat lepší dárek: 100. pravnouče ke 100. narozeninám | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Čilá stařenka nemohla dostat lepší dárek: 100. pravnouče ke 100. narozeninám

Marguerite chová své sté vnouče.
Marguerite chová své sté vnouče. (Reprofoto NBC)

Kdyby se stala jeptiškou, jak v mládí zamýšlela, takové kupy štěstí by se nikdy nedočkala! Marguerite Kollerová dostala překrásný dárek ke svým blížícícím se 100. narozeninám – v pořadí už 100. pravnouče!

Marguerite bydlí v pennsylvánském Blue Bell. Když byla mladá, rozhodla se navždy vzdát se snů o vlastní rodině a požádala o místo jeptišky v místním klášteře. Ale nakonec ji přesvědčil její budoucí manžel William Koller, aby se místo služby Bohu raději vdala. A nikdy tohoto rozhodnutí nezalitovala! S chotěm měla postupně 11 dětí, které jí daly 56 vnoučat. Pár přivítal svého vůbec prvního potomka v rámci baby boomu po druhé světové válce. „To už jsem věděla, že chci mít velkou rodinu. Být jedináčkem je obtížné, jste osamělý,“ vysvětluje Marguerite.

Pořád aktivní

Není divu, že když se začátkem tohoto měsíce narodilo její 100. pravnouče, a byl to kluk, dostal jméno právě po již zesnulém Williamovi, který odešel na věčnost v roce 2008. „Pořád si opakuji, jaké mám v životě štěstí. Snažím se být u každého křtu, u každé promoce. Právě velká rodina mě nutí být pořád aktivní. Cítím se být požehnaná,“ řekla Marguerite televizi NBC, když držela v náručí nejnovější přírůstek do rodiny.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.