Bohdalové se poštěstilo: Nečekaný ctitel s modrou krví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bohdalové se poštěstilo: Nečekaný ctitel s modrou krví!

Jiřina Bohdalová na koncertu Pocta Karlu Gottovi
Jiřina Bohdalová na koncertu Pocta Karlu Gottovi ( Jiří Koťátko, Robert Klejch, Herminapress.cz, archiv)

Herečka Jiřina Bohdalová (91) je slavná nejen u nás, ale samozřejmě i ve světě. Jejím absolutně největším fanouškem a obdivovatelem má být kambodžský král Norodom Sihamoni. Jak se s ním Bohdalová seznámila a co všechno pro ni udělal?

Jiřina Sihamoniho poznala na začátku 60. let, když studoval v Praze. Jelikož byl jejím velkým fanouškem a znal každou její roli, herečka mu věnovala fotografii s podpisem. Sihamoni si ji poté vystavil ve svém paláci.  Znovu se potkali ještě v Divadle na Vinohradech, kde se král dal do řeči nejen s Jiřinou, ale i se šéfem Amfory Petrem Salavou.

Vnuk Bohdalové (91) otevřeně: Pravda o babičce Jiřině! Co jí utajil?

Video se připravuje ...

„Dostali se i na cestování a Jiřina mu vyprávěla, jak jsme byli s Amforou v Asii. Král zalitoval, že jsme se nedostali do Kambodže, a říkal: tak přijeďte," svěřil se Petr pro deník.cz. Ani ne půl roku na to se návštěva skutečně uskutečnila a Sihamoni dal jasně najevo, proč si členy Amfory pozval. „A dokonce to přede všemi i řekl, že jsou tam jen kvůli mně, protože mě chtěl vidět," pochlubila se tehdy Bohdalová.

Tehdy se do Kambodži vydalo celkem 37 členů. Jiřinu doprovázeli například Karel Šíp, Petr Novotný, Stanislav Hložek, Karel Štědrý a další. Na tenhle výlet asi ani jeden z nich nezapomene.

Jiřina Bohdalová vyvedla ve Varech vnuky: Čeká je velká cesta!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.