Petr Novotný slavil 75 a hosté prozradili: JAK NA TOM OPRAVDU JE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petr Novotný slavil 75 a hosté prozradili: JAK NA TOM OPRAVDU JE

Oslava 75. narozenin Petra Novotného.
Oslava 75. narozenin Petra Novotného. (archiv Báry Linkové a Antonína Kny, TV Nova)

Půlkulatiny čekají Novotného až 6. srpna, ale to už bude s rodinou na chalupě. Proto si přátele a členy kapely Fešáci pozval už teď o víkendu domů do pražských Řeporyjí. Už v roce 1995 měl štěstí, že si při bungee jumpingu nezabil, ale jen zranil. 

Od té doby byl život baviče, herce a muzikanta Petra Novotného (74) zkouškou odolnosti. Před devíti lety ho ranila mrtvice, pak mu selhávaly ledviny i srdce. „Měl jsem na kahánku,“ přiznává. Kapelník skupiny Fešáci, které dlouhá léta dělal Petr Novotný konferenciéra, Antonín Kny (59) z oslav prozradil, že... „Petrovi jsme zahráli písničky, které napsal spolu s Tomášem Linkou, ten tam byl také osobně přítomen,“ vysvětlil deníku Aha!. „Petr měl radost, protože skupině, která těší lidi už pětapadesát let, věnoval kus života. Věřím, že jsme ho pobavili,“ dodal Kny.

Bylo jim hezky

Má pravdu, v tomto věku a s těmi zdravotními problémy, které Petr má, už nejsou důležité žádné věcné dárky, ale spíše setkávání s přáteli a pohoda. „Klábosilo se o všem možném a bylo nám hezky,“ dodala manželka Jana Rosáka (74) Jiřina (73). Bavič naposledy s přáteli slavil své narozeniny před třemi roky.

Špatná paměť

Sám oslavenec se cítí vzhledem k okolnostem dobře. „Každý den dojdu k popelnicím a zpátky,“ směje se. A přiznává, že mu chutná jíst, což je ostatně i vidět. „Nejradši jsem s vnoučaty, kterým nevadí, že si občas nemůžu na něco vzpomenout, a je s nimi sranda,“ řekl velký bavič. Jeho slova o paměti potvrdil jeden z hostů a prozradil, že Petrovi zůstala velká chuť k jídlu. „Ani jsem nevěřil, že se 75. narozenin dožiju,“ dodal Novotný.

Pavel Novotný s otcem na křtu Fešáků

Mrtvice na letišti

Od osudné mrtvice, která Petra Novotného postihla v říjnu 2013 přímo na letišti před cestou do Ameriky, stíhala věčně dobře naladěného komika jedna zdravotní rána za ranou. Sotva se vyhrabal z následků vážné mozkové příhody, začaly další kolapsy. Jen tři roky po mrtvici šlo baviči znovu o život, protože mu selhaly ledviny.

Prodělal infarkt

Lékaři v Ústřední vojenské nemocnici znovu sbírali Petra hrobníkovi z lopaty. Hned po roce se objevily potíže s močovým měchýřem, následovala další hospitalizace. A v roce 2018 selhal Novotnému celý organismus. Ozvalo se i srdce a slavný pacient prodělal infarkt.

Zuzana Bubílková a Pavel Novotný o výsledcích voleb

Video se připravuje ...

Elektrický osud?

Při zákroku, kdy profesor Jan Pirk 74) dělal Petru Novotnému dvojitý bypass, vypadla v Praze 4 nečekaně elektřina. IKEM jel na náhradní zdroj. Osud házel herci klacky pod nohy, seč mohl.



Přečtěte si
ELLA Průšová
24. 7. 2023 • 10:17

Co on chce moderovat? Syna? On vůbec neví, která bije!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.