Herečka Martha Issová: Opožděný autismus? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herečka Martha Issová: Opožděný autismus?

David Ondříček a Martha Issová
David Ondříček a Martha Issová (CNC_Marek Pátek, David Kundrát)

Zatímco loni na karlovarském festivalu zazářila ve filmu Zátopek jako manželka olympijského běžce a zlatá oštěpařka Dana Zátopková (†97), letos Martha Issová (41) zaujala coby žena s Aspergerovým syndromem v novém filmu Buko.

Herečka přiznala, že zná ve svém okolí několik takto postižených lidí, které má ráda. „Ve filmu jsem relativně soběstačná, ale žiju s matkou, kterou hraje moje maminka,“ řekla deníku Aha! Martha. Společně s maminkou Lenkou Termerovou (74) studovaly své role opravdu poctivě. „Díky režisérce Alici Nellis jsme měly k ruce i psychiatričku, která nám pomáhala,“ prozradila Issová. Loňské Vary si prý tolik neužila, jelikož se svým mužem, režisérem Davidem Ondříčkem (53), a filmovým Zátopkem Václavem Neužilem (42) museli absolvovat nespočet povinných akcí. „Letos mám mnohem odpočinkovější režim, což mi umožňuje chodit do kina,“ pochvalovala si Martha, která je na festivalu jen s manželem. Děti nechali na hlídání prarodičům.

Martha Issová: Na soutěže v umění nevěřím, v Česku nejsme konkurenti

Video se připravuje ...



Přečtěte si
zdrclamrdka
4. 10. 2022 • 12:30

Ona a skřet Mádl jsou naprosté dno českého filmu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.