Nagyová alias Arabela se vrací: Velkofilm o legendě s AIDS | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nagyová alias Arabela se vrací: Velkofilm o legendě s AIDS

Jana Nagyová a Dagmar Patrasová
Jana Nagyová a Dagmar Patrasová (Bontonfilm, archiv)

Tomu se říká trefa, možná životní! V připravovaném velkofilmu o životě nejslavnějšího a nejúspěšnějšího slovenského krasobruslaře Ondreje Nepely (†38) si zahraje představitelka princezny Arabely! Herečka Jana Nagyová Pulm (63) bude jeho trenérkou, legendou Hildou Múdrou (†95), která svého svěřence přivedla ke všem úspěchům. On jí říkal hezky mazlivě teto, tetičko.

Režisérem a producentem snímku je Jakub Červenka (38), jenž momentálně se svým týmem dává dohromady obsazení. O Hildě už má však jasno. „Nabídka pana režiséra mne velmi zaujala. Je to závazek, ale jdu do toho,“ prohlásila Arabela. Ona totiž vídeňská rodačka, která se přestěhovala do Bratislavy, je nejen ve své zemi obrovskou legendou.

Takhle dnes vypadá princezna Arabela! Nagyová přijela na narozeniny

Video se připravuje ...

Hvězdu hledají

Představitele Ondreje Nepely stále režisér shání. Castingy jsou podle informací Nedělního Aha! ve finální fázi. Snímek má pracovní název Nepela: Cesta za svobodou. Tou byl nejen odchod do kapitalistické ciziny, což mu komunistický režim umožnil s jednou podmínkou: „A vyhraješ MS v Bratislavě, tak si běž.“ A on roku 1973 skutečně vyhrál a odešel.

V Československu pomalu upadal v zapomnění, nehodilo se do krámu, že byl homosexuál, onemocněl AIDS. Vir HIV mu způsobil řadu neřešitelných zdravotních komplikací. Ondřej Nepela zemřel v německém Mannheimu 2. února 1989 v pouhých 38 letech. Pochovaný je na bratislavském hřbitově Slavičí údolí.

Velký odkaz

„Důvodem, proč jsem se rozhodl natočit film o dnes už skoro zapomenutém krasobruslaři, je jeho nadčasový životní příběh. Odkaz, který po sobě Ondrej Nepela zachoval a který je aktuální i pro lidi 21. století. Je jím boj o osobní svobodu a možnost seberealizace,“ prozradil režisér a producent snímku Jakub Červenka, který si podle filmových kritiků naložil velké sousto.

Jana Nagyová v pohádce Princ Mamánek:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.