Waldemar Matuška by dnes oslavil »90«: Na Floridě poteče pivo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Waldemar Matuška by oslavil »90«: Na Floridě poteče pivo

Waldemar Matuška
Waldemar Matuška (M. Hykl, D. Kundrát, P. Machan, M. Pátek/ archiv)

Nedožité devadesátiny Waldemara Matušky (†76), která připadají právě na dnešek, si vdova Olga (73) připomíná na Floridě. A nikoli se zpěvákovou fotografií, ale s jeho kloboukem, který visí v jejich přímořském domě stále na věšáku.

Matušková narazí sud s českým pivem a bude se synem Waldíkem (45) a současným manželem Jiřím Plannerem (87) vzpomínat. „Jen se bojím se, aby to nebylo smutný. To by určitě Walda nechtěl,“ svěřila deníku Aha! Olga, která se chystá na oslavy i do Prahy. Se synem a jejich hosty vystoupí 16. září v Divadle Broadway. „Vzpomínat a zpívat budeme všichni dohromady. I stále mladí kluci z KTO a skupiny Mefisto. A určitě bude ještě nějaké překvapení,“ prozradila Matušková. Určitě si najde čas a zajde i na Waldův hrob na Vyšehradě. Prozradila také, že tu hodlá se synem také namluvit knihu, kterou s Waldou napsala.

Marta Kubišová letos oslaví 80: Zpívání je pryč, ani se mi nestýská!

Video se připravuje ...

Nechali ho zmizet

Co by to bylo za léto, kdyby ČT nevysílala legendární seriál Chalupáři z roku 1975 s ústřední písní Když máš v chalupě orchestrion nazpívanou právě Matuškou. Od roku 1986 po tři roky v něm ale Waldův baryton chyběl. Byl to trest za to, že s manželkou emigroval na Floridu. „Lidi nám volali, měli z toho srandu a říkali, že to není ono,“ říká Matušková. Walda to tehdy přijal s klidem: „To, že mě vyzmizíkovali, mne vůbec nepřekvapilo, protože od komunistů jsem nikdy nic dobrýho nečekal,“ komentoval zpěvák, jehož původní píseň od skladatele Luboše Fišera (†63) se po revoluci 1989 opět do seriálu vrátila. Chalupáře teď můžete vidět každý pátek, vždy dva díly najednou!

Artur volal otci pomoc, Štaidl bojuje s covidem! A Olga prozradila, kdo platil Waldův hrob

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.