Petr Janda a dcera Marta: Rakovina zničila jejich blízké! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petr Janda a dcera Marta: Rakovina zničila jejich blízké!

Smrt manželky a syna Petra Jandu velmi spojila s dcerou Martou.
Smrt manželky a syna Petra Jandu velmi spojila s dcerou Martou. (archiv Blesku)

Rocker Petr Janda (80) se musel vypořádat s extrémně těžkou ztrátou. Kvůli rakovině přišel jak o manželku Janu, tak o syna Petra (†34). Náročné roky ho velmi silně spojily s dcerou Martou (48). „S Martou jsme prožili asi nejkrutější roky, jaké může otec s dcerou prožít. Je úžasná,“ svěřil se v novém rozhovoru pro slovenský list Plus 7 dní.

Petrově ženě Janě Jandové (†45) zjistili lékaři rakovinu vaječníků v roce 1989. Podstoupila operaci, a když nastoupila na chemoterapii, začal se její stav zlepšovat. „Tehdy jsem si vydechl, že se asi z toho dostane a všechno bude lepší,“ vzpomíná slavný rocker z Olympiku. Pak ale přišel zlom. Jana začala chemoterapie odmítat a místo toho dala na rady podivného léčitele, který ji uzdravoval po svém. Nemoc se pak opět zhoršila.

Petr Janda: Se smrtí syna se dodnes nesmířil

Video se připravuje ...

Další rána

A do toho přišla další rána. Petra Jandu mladšího našli třesoucího se na zemi s pěnou u pusy. Lékaři mu zjistili nádor na mozku a následovala životně důležitá operace. Slavnému rockerovi tenkrát řekli, že jeho synovi zbývají zhruba dva roky života. Otřesený táta to tehdy neřekl ani manželce, ani synovi samotnému. Petr pak žil dalších deset let a zanechal po sobě syna.

„S Martou jsme prožili asi nejkrutější roky, jaké může otec s dcerou prožít. Období, kdy mi umíral syn a jí bratr, mně manželka a jí máma, nás velmi poznamenalo. Je těžké, aby dva lidé unesli takovou silnou ztrátu. Bolest je stále v nás, i když už od jejich smrti uteklo hodně let. Nepřejde den, abych si nevzpomněl na všechno, co se nám s Martou přihodilo a čím jsme museli projít,“ uvedl Janda.

Petr Janda: Oslava osmdesátin stále trvá! A co ho nejvíc překvapilo?

Video se připravuje ...

Tichý smutek

S Martou jsou si dodnes velmi blízcí. „Udržuje to mezi námi silné pouto. Zajímavé je, že se o tom nahlas vůbec nebavíme. Je to tichý, ale společný smutek. Asi jsme si oba řekli, že není dobré se o tom moc bavit a plakat, když to stejně nikam nevede. Je to všechno fuč. Život je neskutečně krutý,“ povzdechl si. Při všech životních nástrahách je Jandovi talentovaná dcera obrovskou útěchou. „Marta je jednoduše úžasná dcera.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.