Ján Zákopčaník (†63): SLUNCE V DUŠI ZAPADLO... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ján Zákopčaník (†63): SLUNCE V DUŠI ZAPADLO...

Ján Zákopčaník dal po deseti letech první rozhovor
Ján Zákopčaník dal po deseti letech první rozhovor (Český rozhlas/Archiv)

Ve věku 63 let zemřel známý meteorolog a bývalá hvězda České televize Ján Zákopčaník. Oznámila to prostřednictvím parte jeho rodina. Hlavně Zákopčaníkovy slavné kolegyně byly zprávou o jeho poměrně brzkém odchodu zaskočené.

Informaci ověřoval deník Aha! už od středy, ale potvrdilo ji až smuteční oznámení. „Zesnul klidně ve středu 22. června ve věku 63 let. Na vlastní přání zesnulého jsme se rozloučili v tichosti bez smutečního obřadu,“ stojí na parte. Zákopčaník pracoval v letech 1994 až 2005 jako moderátor počasí v České televizi a na obrazovce proslul svojí hláškou: „Slunce v duši.“ Po čase mu ale jeho slavný pozdrav zakázali. Ve vysílání ho musel přestat používat poté, co slova ve své reklamní kampani použil výrobce bylinného likéru.

Neměli kontakt

Bývalí Zákopčaníkovi kolegové z ČT s ním neměli po jeho odchodu z Kavčích hor takřka žádný kontakt. „My jsme se viděli před více než 15 lety, kdy Jan z České televize odcházel. Od té doby jsme měli kontakty jen málo úzké, málo těsné,“ řekla Aha! rosnička Alena Zárybnická (52). „Já jsem se dozvěděla ve středu, že zemřel. Byl svůj za každých okolností, v každé situaci. Ať je mu tam, kde teď je, dobře. Upřímnou soustrast blízkým,“ dodala. Její kolegyni Taťánu Míkovou (57) Zákopčaníkův odchod zabolel. „To mě moc mrzí. Vím, že v poslední době dělal u meteorologů na letišti,“ napsala.

Zemřel »Slunce v duši« Ján Zákopčaník (†63)!

Video se připravuje ...

Chtěl být archeologem

Být meteorologem nebyl jeho sen. „Jako malý kluk jsem chtěl být archeologem nebo pilotem. Popelářem ne, ti u nás nebyli, ty jsem viděl až v Praze,“ přiznal před časem. „Vždy jsem ale chtěl být velmi užitečný. Představoval jsem si, že budu vědec, že změním život mnoha lidem. Že mě budou všude znát a všude mě rádi uvidí, třeba i uprostřed oázy,“ zavzpomínal před časem na své mladistvé plány Zákopčaník.



Přečtěte si
kristinn
26. 6. 2022 • 14:22

R.I.P., pán Zákopčaník. Mala som Vás veľmi rada a bolo mi ozaj ľúto, že Ste zmizli z obrazovky. Tiež mi je veľmi ľúto, že Ste sa už pobrali do večnosti. Nech Vám teraz stále svieti večné svetlo a je Vám dobre. Rodine a blízkym vyjadrujem úprimnú sústrasť a silu zvládnuť jeho odchod, lebo si myslím, že bol dobrý človek a bude veľmi chýbať...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.