Vlastníte dům? Tihle zloději křižují Česko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vlastníte dům? Tihle zloději křižují Česko!

Na hlavě měli čepice.
Na hlavě měli čepice. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská, PČR)

Ve vilové čtvrti zazvoní na zvonky a zjišťují, jestli je někdo doma. Když narazí na prázdný dům, vypáčí dveře a vykradou ho. V bílých rukavičkách jako do tanečních! Tihle zloději křižují Česko.

Z domu na Podsrpu ve Strakonicích odnesli hotovost a šperky, nic dalšího je nezajímalo. Otisky prstů na místě sice nezanechali, zato je natočily kamery. Stalo se to 23. května v době od 9 do 10 hodin. „K tomu máme svědky. Podle nich dva přeskočili plot a třetí hlídal opodál u frekventované silnice 1/22 vedoucí ze Strakonic na České Budějovice. Pomohly by nám záznamy z palubních kamer od řidičů, kteří tudy v onen čas projížděli,“ žádá kriminalista Štěpán Podskalský. Při vyšetřování se ukázalo, že podobným způsobem bylo vykradeno už několik domů na Hradišti v Písku a také u Prahy. „Nejsou to žádní začátečníci, jsou vybaveni nářadím. Mají to promyšlené. Vypadá to, že působí na různých místech republiky,“ dodal kriminalista. Podle jedné z vyšetřovacích verzí jde o cizince.

Nechávají za sebou spoušť

Zloději si vybírají novější domy v okrajových čtvrtích měst. Prohledávají v bytě osvědčená místa, kde lidé obvykle ukrývají peníze. Dětské pokojíčky je nezajímají. Při hledání postupují rychle, věci vyházejí na zem, takže po nich vždy zbude pořádná spoušť.

Víte, že...

...zlodějům v případě, že jde o organizovanou skupinu recidivistů a škoda přesáhne milion korun, hrozí 8 let vězení?

Policie: Dovolenou se nechlubte

„Lidé by si měli všímat toho, co se děje v okolí jejich bydliště. Zejména neznámých lidí a cizích aut. Nastává doba dovolených, budou prázdniny. Nedoporučujeme sdělovat přes sociální sítě, že jste odjeli nebo že se chystáte na dovolenou či chcete kupovat něco cenného. Tím můžete dát tip zlodějům,“ varovala policistka Jaromíra Nováková.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.