Pohřeb Václava Týfy (†79): Prodal trumpetu a byl konec, řekl Slováček | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb Václava Týfy (†79): Prodal trumpetu a byl konec, řekl Slováček

Pohřeb Václava Týfy
Pohřeb Václava Týfy (Foto Aha! – Martin Přibyl, ara)

Ani nevybalil kufry a běžel na pohřeb! Kvůli poslednímu rozloučení s Gottovým trumpetistou Václavem Týfou (†79) musel Felix Slováček (79) předčasně ukončit dovolenou v Turecku, kam odletěl po bouračce své ženy Dády Patrasové (66) jen s dětmi, aby si zklidnil nervy.

Se zesnulým trumpetistou pojily saxofonistu desítky společných let v orchestru Karla Gotta (†80). „Vašek už nemohl chodit. Nehrál už snad tři roky. Prodal nejlepší trumpetu a byl konec,“ prozradil včera deníku Aha! Slováček smutně.

Z Turecka do Tunisu

„Z původní kapely jsme zbyli už jen já a kytarista Pavel Fořt,“ posteskl si Felix. S Vaškem Týfou byli navíc stejný ročník narození – 1943, což člověka v souvislosti se smrtí nepotěší. „Na tohle nemůžu myslet. Ale rozhodl jsem se, že si budu život užívat. Už žádné honění. Teď mě čeká odlet do Tunisu,“ dodal Slováček.

Felix Slováček bujaře oslavil své 79. narozeniny! Dáda měla stopku, dcera Anička chyběla

Video se připravuje ...

Desítky muzikantů

Na včerejší pohřeb přišly desítky muzikantů a někteří Vaškovi na cestu do nebe naživo zahráli. Loučily se také Gottovy sboristky Vlasta Kahovcová (78) a Jitka Zelenková (72), režisér »Kouzelníka« František Polák (79), který začínal kariéru coby hudebník, herečka Bára Štěpánová (62) s manželem, trumpetistou Mirkem Barabášem (60), skladatel a zpěvák Jiří Březík (55) či herec Ladislav Županič (78). „Pamatuju Týfu, když ještě hrával u nás v Hudebním divadle v Karlíně s orchestrem Karla Vlacha,“ řekl Aha! Županič. Rodina dala Václavovi na rakev jednu z trumpet, které si ponechal na památku.

Neunikl mu žádný přešlap

„Po odchodu Václava Týfy nám bude scházet jeho smysl pro humor a muzikálnost, i jeho přátelství. Byl nekompromisně upřímný, neunikl mu žádný přešlap a chyba, chtěl vždy sjednat nápravu,“ řekl v proslovu nad rakví hudební publicista Aleš Benda (78).

Felix Slováček: Popsal, jak si představuje nádhernou lásku

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.