Šokující rozhodnutí Simony Stašové: KONEC FILMOVÉ KARIÉRY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šokující rozhodnutí Simony Stašové: KONEC FILMOVÉ KARIÉRY!

Simona Stašová
Simona Stašová (Aha! Michal Protivanský)

Jedna z nejoblíbenějších českých hereček Simona Stašová (67) už nechce natáčet žádné filmy ani televizní inscenace! Diváci ji už uvidí pouze na divadelních prknech, kde má velké plány. I když – jednu roli by prý neodmítla...

Je bezesporu herečkou, jejíž jméno přibije diváky před televizní obrazovky nebo přitáhne ve velkém do kin, její obsazení je sázkou na jistotu kasovního úspěchu. Jenže Simona Stašová teď udělala tlustou čáru a oznámila, že před kameru už nechce! „Jsem strašně šťastná na divadle,“ netají se Simona svými pocity. To je také hlavní příčina, proč se chce věnovat pouze tomuto žánru.

Simona Stašová v novém seriálu: Komu nedokáže odmítnout roli?

Video se připravuje ...

Až zestárnu...

„I když se říká nikdy neříkej nikdy, tak já si určitě počkám na to, až zestárnu do takové Marušky Rosůlkové a přijde role, jako byla bláznivá babička v seriálu Taková normální rodinka. Takovou bych si klidně zahrála,“ svěřuje se Simona, za jaké situace by se před kameru přece jen postavila. „Na takovou roli si ráda počkám. Teď na to ale ještě není čas. Zrealizuji pár krásných projektů, které mám v hlavě, a až se úplně napapám divadelně krásných rolí, tak je možné, že se ještě do filmu vrátím,“ otevřeně říká Stašová, jejíž rozhodnutí zarmoutí nejednoho filmového fanouška.

Co režiséři?

Ale i návrat k natáčení má jednu podmínku, a to zcela zásadní. „Pokud o mě budou mít režiséři zájem, to je hodně podstatné,“ usmívá se filmová maminka z Pelíšků. Jediná šance vidět herecký koncert této excelentní herecké divy je zajít si na představení Na Zlatém jezeře, kde po boku Ladislava Freje přivádí publikum k smíchu i slzám. Mimochodem, jezdí s ním po celé republice.

Simona Stašová, kalendář Proměny

Video se připravuje ...

50 let na plátně

Poprvé stála Simona před kamerou v 16 letech v televizní inscenaci Přijede Petr (1971). Od té doby se objevila v desítkách filmů, seriálů, televizních pořadů i pohádek. Její poslední rolí před kamerou je maminka v televizním cyklu Hlavně to zdraví v díle Něco na zub (2021).

Máma ji netlačila

Simona Stašová dlouhé roky zůstávala ve stínu své maminky – herecké legendy Jiřiny Bohdalové (90). Neobjevily se spolu ani v žádném velkém filmu. Proč? „Trvalo, než jsem se dostala do určité herecké kategorie, řekněme té první ligy. Ale máma, ta je ještě o třídu výš, ta je mezi legendami,“ vysvětlovala před časem Simona. Není tajemstvím, že Bohdalová dceři neumetala cestičku, nechtěla, aby byla vnímaná jako protekční děcko. Simona si svůj úspěch musela tvrdě odpracovat.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.