Ostuda britské armády: Williamovi zfetovali koně?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ostuda britské armády: Williamovi zfetovali koně?!

Přípravy na oslavy teď probíhají denně.
Přípravy na oslavy teď probíhají denně. (Foto Reuters, Profimedia.cz)

Velký skandál má potenciálně na krku britská armáda jen pár dní před oslavami 70 let Alžběty II. (96) na trůnu – tzv. platinového jubilea. Na zkouškách ke čtvrteční vojenské přehlídce zvané Trooping the Color se totiž kůň, jehož sedlal princ William (39), jevil expertům jako zdrogovaný!

Vévoda z Cambridge v červené uniformě Irské gardy defiloval v centru Londýna s příslušníky elitní ceremoniální jednotky Household Division na hřbetu tmavého oře jménem George. Jenže jak si všimli mnozí experti, se zvířetem nebylo vše pořádku. „Kůň vypadá zdrogovaně, sotva drží hlavu nad zemí. Je to ostuda,“ cituje britský Daily Mail nejmenovaný zdroj z řad »koňáků«.

William při nácviku vojenské přehlídky pro platinové jubileum. Jeho kůň s hlavou hluboce skloněnou budil rozpaky

Video se připravuje ...

Podle expertů jsou zvířata cvičena, aby v klidu zvládala hluk spojený s přehlídkami. V rámci zdlouhavých zkoušek jim mohou být podávány speciální přípravky, aby vydržela po celou dobu nácviku. Jenže u princova koně to zřejmě někdo s uklidňujícím koktejlem přehnal...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.