Jan Hrušínský k nepoznání: TEN PLEŠOUN JE ŠTEINDLERŮV TÁTA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jan Hrušínský k nepoznání: TEN PLEŠOUN JE ŠTEINDLERŮV TÁTA

Zestárl o dobrých dvacet let. A tak může dělat Milanu Šteindlerovi (65) otce.
Zestárl o dobrých dvacet let. A tak může dělat Milanu Šteindlerovi (65) otce. (Foto Aha! – Pavel Machan)

Herec a divadelní principál Jan Hrušínský (66) je ve svém živlu. Už zítra v jeho Divadle Na Jezerce proběhne premiéra hry After Life, ve které se Jan zhostí trojrole a v roli otce se jeho bujná hříva promění v pleš.

„A moc se na to těším. Před dvaceti lety jsem u nás v divadle hrál plešatého ve hře Nadílka a moc se mi to líbilo. A tak jsem si řekl, že si to zopakuji. Takže je ze mne plešatý otec syna Tonyho, kterého hraje Milan Šteindler,“ usmívá se herec, kterému plešatou paruku vyrobil umělecký maskér Zdeněk Klika.

Jan Hrušínský na pohřbu Niny Divíškové

Video se připravuje ...

Krom otce si v After Life Hrušínský zahraje i na psychiatra a kněze. „A s obrovským gustem, protože autor hry Ricky Gervais má krásný humor a nádhernou životní filozofii pravdy,“ říká Hrušínský a dodává: „Oblíbil jsem si moc větu, kterou ve hře říká Libuška Švormová coby Anne: Společnost vzrůstá, když staří muži sází stromy, pod jejichž stínem ví, že nikdy neusednou.“

Mám radost ze života

Hrušínského divadlo slaví letos už 20. sezonu a jeho principál je nadšen. „Tolik premiér za sebou jako teď jsme nikdy neměli,“ zdůrazňuje a upozorňuje, že hned v úterý má v kinech premiéru film Pánský klub, který byl natočen podle stejnojmenné hry Divadla Na Jezerce. A v něm si Hrušínský zahraje i s dcerou a manželkou. „Mám prostě radost ze života,“ nezastírá.

Milan Šteindler alias Eda z Pánského klubu radí, jak udržet chtíč na uzdě

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.