Láska nebeská po česku: Geislerová (46) jako hlava státu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Láska nebeská po česku: Geislerová (46) jako hlava státu

Snímek Prezidentka
Snímek Prezidentka (Bioscop/Zuzana Panská)

Je první ženou v čele našeho státu. A protože si připadá sama, vydává se tajně v převleku do »podhradí«. Může z toho vzniknout něco jiného než láska? Romantickou komedii Prezidentka natočil režisér Rudolf Havlík (46) a volbu pro titulní roli měl jasnou – sáhl po Anně Geislerové (46).

Nápad přišel v době, kdy režisér Havlík dotočil Pohádky pro Emu (2016). „Už tenkrát jsem si říkal, že by bylo zajímavé a neotřelé natočit film, v němž bychom měli českou prezidentku,“ vzpomíná. Bylo to ještě předtím, než v čele sousedního státu stanula Zuzana Čaputová. „Když vyhrála volby, říkali jsme si: Teď to vypadá, že točíme příběh o ní,“ usmívá se představitelka titulní role. Nebylo to tak. Nápad přišel dřív a film se začal točit až o několik let později. To Slováci naopak okopírovali nás! A mají kliku!

Aňa, hlava státu

O obsazení první české prezidentky nepochyboval ani minutu. „O nikom jiném jsme neuvažovali. Aňa má neuvěřitelnou vůli a je velmi přímá, otevřená a schopná prosazovat si svoje názory. Kolikrát se neshodneme, ale Aňa umí argumentovat a vždycky se snaží chovat tak, jak by se podle mého v podstatě měla chovat hlava státu,“ vysvětluje svou volbu Havlík.

Prezidentka Ani Geislerové nosí šaty od Tatiany Kovaříkové

Video se připravuje ...

„On se mě bojí! Myslím, že na něj působím autoritativně, ale zároveň jsme si to natáčení užívali, blbli jsme a vymýšleli fórky,“ dodává Aňa, kterou režisér označil za »buldoka«. „Nevím, jestli jsem zrovna buldok, buldoci jsou vytrvalejší, já jsem spíš raťafák. Ale zároveň jsem ochotná ustoupit, když mě někdo přesvědčí. A když ne, stojím si za svým,“ směje se herečka.

Vetchý by se hodil

Také první volbou na její protějšek, sochaře Petra, byl jednoznačně Ondřej Vetchý. Nejenže se naplno ponořil do příběhu, ale pomáhal i se scénářem. „Ondra je specifický člověk, autentický ve všem, co dělá. Zároveň umí povzbuzovat a říká mi Geislerko. Je mi s ním dobře,“ líčí své zkušenosti představitelka první dámy. „Při natáčení jsme spolu chodili po Kampě a já si říkala: Kdybychom my dva byli reálně prezidentský pár, jsme v těch rolích vlastně ideální. Já ta nepříliš přístupná a on ten kontaktní a vřelý, co se nebojí s lidmi mluvit. Báječně bychom se doplňovali. Byl by skvělý první muž,“ vysvětluje.

Anna Geislerová se v červnu v kinech představí jako Prezidentka

Video se připravuje ...

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (29. 5. 2022)



Přečtěte si
Ferenc
29. 5. 2022 • 15:52

Tuto nevzdělanou slepici by nevzali ani k pokladně Kauflandu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.