Ina z Nemocnice na kraji města: CO UŽ S ABRHÁMEM NESTIHLA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sestřička Ina z Nemocnice na kraji města: CO UŽ S ABRHÁMEM NESTIHLA!

Čunderlíková promluvila o Abrhámovi.
Čunderlíková promluvila o Abrhámovi. (Blesk)

Naprosto zdrcená je ze smrti svého kolegy herečka a podnikatelka Andrea Čunderlíková (70). Slavná Ina z Nemocnice na kraji města oslavila na začátku května narozeniny a měla k nim velké přání. Ještě jednou Pepíčka vidět! Věděla, že na tom není dobře, ale tiše doufala, že se stane zázrak.

Čunderlíková, která i v důchodovém věku pořád pracuje, protože si neumí představit odchod do penze, slavila své narozeniny nejprve s kolegy a následně s rodinou. Své přání přitom sdělila několika blízkým. „Já bych Pepu ještě ráda viděla, ale asi to s ním není dobré. Chtěla bych mu dodat trochu energie,“ svěřila na začátku května bývalá herečka. „Ano, je to můj sen potkat se a třeba ani nic neříkat... Jen se vidět a vědět o sobě,“ potvrdila pak pro deník Aha! svá slova z narozeninové oslavy Čunderlíková. Když pak její milovaný Arnošt Blažej tento týden v pondělí zemřel, těžko zastavovala pláč. Fakt, že už se nikdy neuvidí, ji doslova zdrtil.

Zemřel Josef Abrhám (†82): Připomeňte si jeho nejvíce ikonické role

Video se připravuje ...

„V první řadě bych chtěla vyjádřit upřímnou soustrast jeho rodině. A pak se musím přiznat, že mě to zasáhlo. Vím, že s tím nic nenadělám,“ plakala do telefonu. „Je mi líto, že odešel tak skvělý člověk a taková herecká legenda. Natočila jsem s ním podle mého názoru krásný seriál, měla jsem možnost vedle něho být a něco se od něj přiučit. Ale hlavně – poznala jsem fantastického, chytrého a šarmantního člověka, který měl zdravou pokoru a smysl pro humor,“ dodala roztřeseným hlasem. V souvislosti s Abrhámovým odchodem dostala Čunderlíková od pondělí několik pozvání k televizním či rozhlasovým rozhovorům. „Nechci, aby bylo »přečunderlíkováno«. Nejsem na to připravená, chápu, že s odchodem Pepíčka je o mé vzpomínky zájem, ale psychicky bych to nezvládla,“ objasnila Andrea, proč všechny nabídky odmítla.

Tajemství vyšlo najevo: Inu měla hrát Šafránková

Až po úmrtí Abrháma vyšla na světlo světa informace, kterou doteď věděl jen málokdo! Sestřičku Inu totiž měla v Nemocnici na kraji města původně hrát jeho žena Libuše Šafránková (†68). Ale kvůli tomu, že manželé počali v té době syna Josefa (45), musela Popelka roli odmítnout a následně ji režisér Jaroslav Dudek (†68) nabídl Čunderlíkové. Během vzpomínky na Abrháma to prozradila vdova po scenáristovi Nemocnice na kraji města Jaroslavu Dietlovi (†56).

Režisér Zelenka o Josefu Abrhámovi (†82): Uměl dělat humor bez vulgarit

Video se připravuje ...

„Když se natáčela Nemocnice a promítaly se na Kavčích horách denní práce, tak jsme tam jednou přišli s Jaroslavem a za náma seděla Libuška Šafránková s Josefem Abrhámem. A teď se pouštěly ty denní práce, oni si něco šeptali, já jsem se otočila a slyšela jsem, jak si ta Libuška říká text,“ vzpomínala Magdalena Dietlová (77). „Když to skončilo, tak jsem se jí zeptala: Libuško, vy umíte tu roli? A ona odpověděla – vždyť já jsem to měla hrát. Já jsem jim řekla, že jsem v jiném stavu, tak jsem to musela odpískat... Ale tu roli doslova znám,“ citovala po letech Šafránkovou spisovatelka a novinářka Dietlová.

Chtěla by ještě hrát

Naposledy se Andrea před kamerou objevila v roce 2003 v pokračování Nemocnice na kraji města. A během nedávné oslavy svých sedmdesátin prozradila, že by si znovu ráda zahrála. „Lákalo by mě hrát mrchu. A možná už se něco rýsuje,“ prozradila v rozhovoru pro Český rozhlas.

Veronika Žilková o smrti Josefa Abrháma (†82): Je to krásná zpráva!

Video se připravuje ...

Dvojnásobná babička

Díky své dceři, bývalé tenistce Sandře Kleinové (44), je Andrea Čunderlíková dvojnásobnou babičkou. Má vnučky Julii (14) a Sofinku (10). Od roku 1976 je herečka a podnikatelka provdaná za hudebníka Ladislava Kleina (77).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.