13. komnata zpěváka Bohouše Josefa (60): MÁ V TĚLE 4 BYPASSY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

13. komnata zpěváka Bohouše Josefa (60): MÁ V TĚLE 4 BYPASSY!

Dnes už se zpěvák šetří. Změnil životosprávu a sekl i s kouřením.
Dnes už se zpěvák šetří. Změnil životosprávu a sekl i s kouřením. (Foto Aha! – M. Pátek, M. Hykl, M. Protivanský, M. Přibyl, P. Machan, ara)

Jeho život visel na vlásku! Zpěvák Bohouš Josef (60) před dvěma roky prodělal před představením muzikálu Tři mušketýři srdeční kolaps. Přežil jen díky náročné operaci. Během zákroku, který trval 7 hodin, mu lékaři voperovali 4 bypassy. Rozsáhlý infarkt myokardu změnil muzikálové hvězdě život.

Zpěvák nedbal důrazných varování před rychlým životem, který vedl. V roce 2007 mu našli těžkou cukrovku. O pět let později mu do zúžené cévy zaváděli stent neboli trubičku na rozšíření. Stejně ale nezvolnil. Až přišel rok 2020. „Na počátku roku jsem přišel do divadla na zvukovou zkoušku a cítil velký tlak na hrudi. Nemohl jsem se nadechnout,“ vzpomíná zakladatel skupiny Burma Jones.

Boj o život

Chtěl odjet tramvají domů, aby vyvenčil psa, ale kolegové mu to naštěstí nedovolili. Vzali ho rovnou do nemocnice. Putoval okamžitě na JIP. „Při tom telefonátu jsem se rozklepal,“ přiznává Zdeněk Zelenka (67). Zatrnulo v něm. „Řekli mi, že má Bohouš rozsáhlý infarkt myokardu, a mně na to jen pár dní předtím zemřel kamarád kameraman,“ svěřuje se režisér. „Padesát procent pacientů umírá na cévní příhody,“ potvrzuje jeho slova známý kardiochirurg, prof. Jan Pirk (74). Právě on vedl v IKEM sedmihodinovou operaci, během níž dostal zpěvák čtyři bypassy.

Bohouš Josef zkusil casting na Bídníky: Za co dostal vynadáno?

Video se připravuje ...

10 km denně

Po probuzení z anestezie si Bohouš uvědomil, že jeho život visel na vlásku. Začal ho tedy zásadně měnit. „Nachodím denně i deset kilometrů, upravili jsme s manželkou jídelníček a sekl jsem s kouřením,“ prozrazuje. Dokonce v době covidové přijal od kamaráda práci ve skladu. Je tak velký, že v něm svou dávku chůze hravě splní. „Uvědomil jsem si cenu zdraví a těším se zpátky na jeviště,“ říká Bohouš Josef ve své 13. komnatě, kterou můžete vidět dnes ve 21.35 hod. na ČT1.

Hůlka, Brožová i Partyšová se chtějí vrátit do muzikálu: Janeček si vybírá Bídníky

Video se připravuje ...

Z PRAHY DO BRNA ANEB UČÍ SE HANTEC

Bohouš vyměnil Prahu za Brno, kde žije jeho manželka Alena. Bydlí v klidné části Stará Líšeň v rodinném domě. Snaží se zvládat brněnské nářečí zvané hantec a cesty za prací do metropole mu nevadí. Pracuje na projektech s režisérem Zelenkou, jako je komorní muzikál Fantom v kuchyni či pokračování Nesmrtelné tety na jevišti.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.