POSLEDNÍ SBOHEM RADIMU UZLOVI (†82): POHŘEB BEZ HVĚZD! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

POSLEDNÍ SBOHEM RADIMU UZLOVI (†82): POHŘEB BEZ HVĚZD!

Radim Uzel
Radim Uzel (Facebook)

Ačkoli by se dalo předpokládat, že poslední sbohem Radimu Uzlovi (†82) bude monstrózní, opak byl pravdou. Poslední rozloučení s nejznámějším českým sexuologem dokonce střežili bodyguardi, aby tam nemohl přijít nikdo nezvaný, včetně osobností a fanoušků.

Mluvčí rodiny, na kterého se pasoval sexuologův vnuk Jan Uzel (32), vysvětlil, proč byl pohřeb tajný. Zároveň také zdůraznil, že to rozhodně nebylo přání jeho slavného dědečka. „Děda by si možná přál veřejnou rozlučku. Nevím, nikdy jsme o tom spolu nemluvili,“ přiznal Aha! vnuk Jan, který rozhodl o neveřejném rozloučení.

Zemřel Radim Uzel (†82): Těžký průběh covidu a rakovina žaludku

Video se připravuje ...

Zaplatil ostrahu

„Připadá mi hrozné, když se v síni snímá první řada, tedy rodina, a potom se vysvětluje, kdo je kdo,“ vysvětlil bez skrupulí Jan Uzel, který pracuje jako marketingový manažer soukromých reklamních agentur. „Proto jsem zaplatil bodyguardy, aby se do síně nedostal nikdo nezvaný,“ zdůraznil vnuk.

Přítel z Hradu

Včerejší poslední rozloučení s Radimem Uzlem, který zemřel 2. května na rakovinu žaludku, tak sice proběhlo ve Velké obřadní síni strašnického krematoria, avšak pouze v kruhu rodiny a nejbližších přátel. Dostavil se třeba Vladimír Kruliš (40), ředitel Odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky, nebo sexuolog Petr Weiss (67). „Radima Uzla znám déle než pana prezidenta. A troufám si říct, že to byl velký přítel, se kterým jsem si patnáct let moc rád povídal,“ řekl deníku Aha! Kruliš.

Smrt osobností Mládkové a Uzla. Vyhlásí Putin válku? A Bohdalka slaví 91!

Video se připravuje ...

Kapitán v záloze

S Radimem Uzlem se přišlo rozloučit i několik vojáků. Sexuolog byl totiž u příležitosti svých 60. narozenin (27. 3. 2000) povýšen do hodnosti kapitána Armády České republiky. „Konečně jsem se stal vojákem NATO,“ prohlásil bezprostředně po svém povýšení Uzel.

Stojánek z Hradu

Pražský hrad půjčil na poslední rozloučení stojan na státní vyznamenání, jež Radim Uzel převzal letos v březnu od Miloše Zemana (77). Medaile Za zásluhy se na rozdíl od prezidentem udílených vyšších řádů nevrací a zůstává pozůstalým.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.