Anně Fialové zůstaly oči pro pláč: Útěk ženicha od oltáře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Anně Fialové zůstaly oči pro pláč: Útěk ženicha od oltáře!

Manžel na "ano "nečekal
Manžel na "ano "nečekal (Bontonfilm)

Je máj, lásky čas a říká se, že láska zmůže všechno – i přenášet hory. Tím se inspirovali filmoví tvůrci a vysílají do kin tak trochu svatební komedii, kterou ale natáčeli v zimních Vysokých Tatrách. Anně Fialové (26) oblékli bílé šaty po babičce, ve kterých běhala i na sněhu.

Není to zrovna model, který by si na sebe vzala současná nevěsta. Jenže když jde o šaty, ve kterých se vdávala i maminka a babička, tak je třeba udělat výjimku. „Jsou to krásný, dobový šaty. Ale mám pocit, že v dnešní době, kdy nevěsty chtějí být spíš v pohodlí než v nějakých šílených róbách, z toho Alex není nadšená. Má ráda mámu a kvůli ní si je oblékla,“ vysvětluje představitelka hlavní role, nevěsty Alex, Anna Fialová. A tak v nich hodně padá, všelijak jí překážejí apod. Její lehce neurotickou matku hraje Lenka Krobotová a v patách má ještě dva slovenské kolegy – přespříliš aktivního otčíma Mateje Landla a bohémského otce Richarda Stankeho. „Tati, proč jste včera museli tak strašně chlastat?“

Jeden den třikrát jinak: Anna Fialová, Lenka Krobotová nebo Marek Lambora v komedii Láska hory přenáší

Video se připravuje ...

Protože se vše odehrává během jednoho dne, a ještě k tomu svatebního, má ty hrozné šaty na sobě od začátku do konce. Nečeká ale, že se jí ztratí ženich a bude ho muset, v ne zrovna pohodlném ohozu ani komfortním prostředí, hledat. „Takže se jí tyhle šaty vždycky omylem někde zatrhnou, kus upadne, roztrhne se tohle a tamto, až vlastně na konci dne je rozervaná nevěsta i její šaty,“ směje se herečka. Točilo se během koronavirových uzávěr, v hotelu ve Vysokých Tatrách. „Nejvíc jsem se těšil, a zároveň jsem měl i největší obavy, z finální, poslední svatební scény. Je to takové závěrečné defilé všech postav. Celou noc jsme to točili v mínus patnácti na terase,“ vzpomíná režisér Jakub Machala (34). Bylo štěstí, že to herci v letních modelech neodstonali. Krásné horské scenerie ve filmu jsou vykoupeny zimou. 

Romantická komedie »Láska hory přenáší« se odehrává během jednoho dne, stejný příběh vypráví ze tří různých úhlů pohledu. „Tenhle film se vrací v čase a v podstatě v průběhu tří hodin se tam a zpátky povypráví tři různé linie, které do sebe nějakým způsobem zapadnou. Nemůžu prozrazovat detaily, ale postupně se lidem odhalí, jak a proč některé postavy jednaly,“ vysvětluje režisér. „Kdybych měla připravenou svatbu, jakou nechci, tak jako Alex, tak možná ano, možná bych chtěla, aby se ten den pokazil. Ale doufám, že až se budu vdávat, tak se něco takového nestane. Chtěla bych si ty svatební nervy ušetřit,“ dodává Anna Fialová.

Natáčení První republiky pomalu končí, Anna Fialová se zamilovala do starých aut

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.