Chantal Poullain o smrti, promluvila o nemoci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chantal Poullain o smrti, promluvila o nemoci

Chantal Poullain
Chantal Poullain (David Kundrát)

Svět oběhla zpráva o rozhodnutí francouzského herce Alaina Delona (86) podstoupit eutanázii. Společnost se následně rozdělila na dva břehy - jedni jeho rozhodnutí pokládají za rozumné, druzí jej odsuzují. Otázka dobrovolného odchodu ze světa rezonuje i mezi známými osobnostmi. Například herečka s francouzskými kořeny, Chantal Poullain (65), zcela nečekaně promluvila i o vlastní zkušenosti. 

„Myslím si, že je to jen jeho volba a absolutně na něm, jestli ví, že bude trpět a je nevyléčitelně nemocný, aby rozhodl o svém důstojném odchodu ze života,“ svěřila se Poullain Blesku. Sama moc dobře ví, že je eutanázie mnohdy lepším řešením než prožít zbytek života v bolestech. Ke stejnému činu se totiž uchýlila ze stejného důvodu i její sestra. 

Chantal otevřeně o eutanazii sestry. A Hrušínský ostře proti Heřmánkovi

Video se připravuje ...

„Má sestra požádala ve Švýcarsku o eutanazii a já se za ní jela rozloučit. Lék, který ji uspal, jí podávala nejlepší kamarádka a mě poprosila, ať se vrátím ke své rodině. Krásně a s úsměvem jsme se rozloučily. Měla kruté bolesti. Věděla jsem přesnou hodinu a minutu, kdy jí bude ten lék podán. Seděla jsem v tu chvíli v kuchyni u stolu a prosila jsem ji pomyslně, ať mi dá znamení – ať třeba spadne obraz ze zdi nebo sklenička ze stolu, prostě ať se něco stane a dá mi vědět, že je jí dobře. Ten den bylo zataženo, škaredě. A najednou mi do pokoje zasvítil paprsek slunce, který po chvíli zmizel, a já věděla, že to byla ona a je jí už dobře,“ popsala svou zkušenost. 

Zároveň přiznala, že i kdyby byla vystavena ona sama podobné situaci, patrně by se rozhodla obdobně. 

Chantal Poullain: Doktorům věřím! Moje sestra je neposlechla a... Stalo se to nejhorší!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.