Josef Laufer by měl radost: Jeho muzikál rozzáří dětské hvězdy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Laufer by měl radost: Jeho muzikál rozzáří dětské hvězdy!

Martin Schreiner dokonce při kostýmové zkoušce oslavil 25. narozeniny.
Martin Schreiner dokonce při kostýmové zkoušce oslavil 25. narozeniny. (Foto Herminapress.cz, ara)

Rodinný muzikál Ostrov pokladů, k němuž napsal libreto, pomalu spěje ke své premiéře. Josef Laufer (82) bohužel už dva roky leží v motolské nemocnici, protože se neprobudil po operaci srdce, ale budou hrát i pro něj. Představitel piráta Veleměcha Martin Schreiner dokonce při kostýmové zkoušce oslavil 25. narozeniny.

„Panu Lauferovi by určitě udělalo radost, že se muzikál, který dělal se skladatelem Zdeňkem Hrubým, dostane k divákům,“ řekl finalista SuperStar 2020 a bývalá hvězda Tváře. Oproti štíhlému kolegovi Petru Ryšavému (30), s nímž se bude alternovat, má Martin výhodu. Břicho, které dalo jeho postavě jméno, si nemusí vycpávat. „Můj materiál mi stačí,“ smál se oslavenec.

Jirešová má problém s dcerou. Pomůže psycholog? A rozhodnutí o životě Laufera

Video se připravuje ...

Kocour à la Sáblíková

Na »ostrov« se překvapivě zatoulá i postava Kocoura v botách, kterého představuje Josef Vágner (31). Herec a zpěvák se moc těšil, až začnou jeho dcerky Amélie a Jasmínka chodit do divadla na svého tátu. Jenže v maskérně narazil. Kostým mu ukládá takové líčení, že ho rodina včetně vlastní matky nejspíš vůbec nepozná. Navíc se pod reflektory pořádně ohřeje. „Můj kostým je kocouří kombinéza. Pracovně jí říkáme Sáblíková,“ prozradil Pepa. „Je mi v něm vedro, ale muzikál je tak pěkný, že to rád vydržím,“ dodal.

Mládí má zelenou

Jako pirát Jákob, kapitán slavné lodi Mečoun, se objeví Tomáš Ringel (21), kterého coby třináctiletého talentovaného zpěváka objevila Eva Pilarová (†80) a pozvala ho i na pódium slavné Lucerny. A to není všem překvapením konec. Diváci se mohou těšit taky na smíška Adélku Hesovou (6), kterou dobře znají z primáckého seriálu ZOO. V další dětské roli se představí třináctiletá Jasmínka Adamcová, dcera režiséra Jiřího Adamce (74) a moderátorky Jany Adamcové(50).

Adélka je rozená komediantka.

Měl i režírovat

Josef Laufer napsal k muzikálu Ostrov pokladů libreto a původně ho měl i režírovat. Režii si nakonec vzala na povel Michaela Novotná, která obstará i choreografii. Hudbu složil Zdeněk Style Hrubý a autorem hravých kostýmů je Roman Šolc. Premiéra je nachystaná na 27. března v Divadle Broadway.

Zazpívali pro Ukrajinu

Hvězdy Divadla Broadway také během několika dnů zorganizovaly koncert s názvem Muzikály naruby, který vynesl 300 tisíc korun. Vybranou částkou pomohou několika různým subjektům. Spojili se s Fondem dětí Ukrajiny a firmou Koh-i-noor a pořídí školní brašny a pomůcky pro ukrajinské děti, potraviny a další nezbytnosti.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.