Vánoce Sáry Saudkové: Dětem žádné dárky nedám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vánoce Sáry Saudkové: Dětem žádné dárky nedám!

Děti Sáry Saudkové, nevyjímaje malého Samuela, kterého drží v náručí, Vánoce neoslaví. Nebudou dárky, ani stromeček.
Děti Sáry Saudkové, nevyjímaje malého Samuela, kterého drží v náručí, Vánoce neoslaví. Nebudou dárky, ani stromeček.

PRAHA - Děti fotografky Sáry Saudkové (40), Sáru (5), Samuela (3) a Jeníčka (1) letos Ježíšek neobdaruje dárky. Sára totiž jednoduše Vánoce neslaví a nejvíce to odnesou její děti! Žádné dárky jim nekoupí!


„Nic takového, jako jsou Vánoce, nepěstuji, takže je neslavíme,“ řekla deníku Aha! Sára, která ve středu v Divadle Hybernia zahájila svou výstavu fotografií.

Fotografka a expřítelkyně Jana Saudka Sára Saudková se prostě rozhodla, že svým dětem neodhalí kouzlo Vánoc. Děti budou bez stromečku, bez dárků i bez vánočních tradic. „Ale oni dostávají dárky pořád, bez ohledu na Vánoce. Tyhle svátky v tom nehrají žádnou roli,“ prozradila Saudková.

Sára nenávidí předvánoční shon, úklid a nakupování dárků. I to je jeden z důvodů, proč Vánoce neslaví a odepírá je i dětem. Křesťanské svátky však neslaví i proto, že je ateistka. „Jsou to křesťanské svátky a já nejsem věřící, takže není důvod je slavit. Život je příliš krátký na to, abych se trápila takovými zbytečnostmi,“ dodala na závěr Saudková, která se stala kurátorkou výstav v Divadle Hybernia. První výstava patřila jí, ale do budoucna počítá i s klanem Saudků a Karlem Gottem. Toho nemusela přemlouvat, aby ukázal veřejnosti svá umělecká díla.


Autor: EVA KREMSEROVÁ
Foto Aha! – Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.