Putin prý chce jednat: Teče mu do bot?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Putin prý chce jednat: Teče mu do bot?!

Vladimir Putin a Sergej Lavrov
Vladimir Putin a Sergej Lavrov (čtk)

»Blitzkrieg«, ve který možná vládce Kremlu Vladimir Putin (69) doufal, se nekoná. Ukrajinci ruským jednotkám statečně čelí. Putin – zřejmě pod tlakem západních sankcí, ale i obětí ve vlastních řadách – už volá po jednání.

Co se v hlavně ruského prezidenta odehrává, ví nejspíš jen on sám. V pátek Putin ukrajinské vedení označil za narkomany a neonacisty, se kterými jednat nehodlá. Včera pak jeho mluvčí Dmitrij Peskov řekl, že Putin byl svolný k jednání, a tak ofenzivu pozastavil, ale byl to Kyjev, kdo jeho nabídku odmítá. Proto nelítostné boje dál pokračují...

Obětí i uprchlíků přibývá

Podle ukrajinských zdrojů si od vypuknutí ve čtvrtek invaze vyžádala na 200 mrtvých. Zabitých, zraněných i zajatých Rusů pak je podle Kyjeva na 3,5 tisíce. Těžké boje se v noci na včerejšek sváděly také v Kyjevě. Tam podle starosty Vitalije Klička (50) bylo zraněno 35 lidí včetně dvou dětí. Až 120 tisíc Ukrajnců pak opustilo zemi. Nápor už pociťuje hlavně sousední Polsko, ale také Slovensko, které vyhlásilo stav mimořádné situace.

Zaorálek v Blesku: Putin se neštítí jaderných zbraní! Před válkou hrál jen divadlo

Video se připravuje ...

Shoda nad sankcemi

Mezitím se ale evropské země přiblížily ke shodě o klíčových sankcích, které by Rusko mohly opravdu zabolet. Jde o vyloučení Moskvy z finančního systému SWIFT. To požadují hlavně východní země EU včetně Česka, naopak proti dosud byly hlavně Německo, Kypr a Itálie. Obávaly se totiž, že by takový krok zabolel i jejich ekonomiky. Jenže dvě poslední jmenované země už se nebrání a »zlomit« otálející Německo je prý na spadnutí. „SWIFT je jen otázkou času, velmi krátké doby, dní,“ uvedl guvernér centrální banky, který si nepřál být jmenován.

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (27. 2. 2022)

Noční projev prezidenta Vladimíra Putina před invazí na Ukrjainu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
27. 2. 2022 • 13:54

Víte co?
Je šílený štvát lidi proti Rusku, litovat jen Ukrajinu. Idioti , zejména v Praze pořádají hon na Rusy. To je šílený ta štvavá kampaň.
Odsoudit agresi ano, ale proboha ne stylem zakomplexované postkomunistické East Evropy , která včetně našeho Fialy vidí Rusko, jako bejk vidí v aréně rudou muletu.Jestli dopustí SWIFT, pak vůbec nejednají jako státníci, ale pudově, jak ten bejk!
Kde byla EU , když se bombardovala Jugoslávie a proč ne sankce ?A kde byla EU , když španělský král masakroval separatisty v Katalánsku?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.