Hezoun Channing Tatum vzdává hold psí parťačce: Lulu, točíme! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hezoun Channing Tatum vzdává hold psí parťačce: Lulu, točíme!

Přízeň psích aktérek si užíval i spolurežisér Reid Carolin.
Přízeň psích aktérek si užíval i spolurežisér Reid Carolin. (Foto Bontonfilm, Channing Tatum, Hilary Bronwyn Gayle, Popsugar.co.uk)

Je známý dokonalým tělem a většinou rolemi akčních hrdinů. Americký model a herec Channing Tatum je ale také pejskař tělem i duší. Na památku své fenky Lulu natočil režijní debut Pes, v němž hraje hlavní roli. Jak se mu s čtyřnohou kolegyní hrálo, prozradil v exkluzivním rozhovoru.

Rok 2018 byl pro hereckou hvězdu těžký. Channing Tatum (41), který si získal srdce fanynek už svou první velkou rolí ve snímku Let‘s Dance (2006), zrovna prožíval bolestný rozchod s matkou své dcery Everly (8). Po devíti letech skončil jeho vztah s herečkou a tanečnicí Jennou Dewanovou (41) a velkou oporou mu v té době byla kříženka plemene Catahoula Bulldog jménem Lulu. Jenže ta ve stejném roce zemřela na rakovinu. „Ještě se uvidíme, holčičko. Ale vždy budeš se mnou,“ vzkázal tehdy do nebe. Právě její památku se Tatum rozhodl uctít svým novým filmem nazvaným prostě Pes.

Tři v jednom…

Do hlavní psí role ve svém filmu Tatum obsadil také ovčáka – belgického. Vlastně tři. „Briggs v mém podání a fenka Lulu jsou oba trochu šílení, a dokud v životě můžou, nic je nezastaví. A když máte dvě takhle zatvrzelé postavy, vzniká výbušná směs,“ prozradil Tatum v rozhovoru pro Nedělní Aha!. „Pro její ztvárnění jsme potřebovali takový psí švýcarák, několik psů v jednom,“ přiblížil herec nároky, jaké z role vyplývaly. Poté, co konkurzem prošlo asi 150 psů, jeho představu nakonec splnily fenky Britta, Zuza a Lana, které filmovou Lulu ztvárnily. „Jsou to krásná a divoká zvířata,“ řekl.

Proč právě tato psí rasa zvítězila? „Belgické ovčáky coby jedny z velkých drsňáků mezi psy využívají nejelitnější vojenské jednotky na světě. Jsou to pořádní trhači,“ řekl Tatum. Vyžadovalo natáčení se psy nějakou speciální přípravu? „Film jsme chystali asi dva roky a se psy jsem začal pracovat už devět měsíců před natáčením samotným. Museli jsme se sblížit, naladit se na stejnou vlnu. Abych pak mohl předstírat, že žádný vztah nemáme,“ směje se herec. „Stejně jsem musel dávat pozor, aby mi neukously hlavu.“ Před kamerou se psí slečny střídaly, každá uměla něco. Divák pochopitelně nic nepozná, fenky jsou takřka identické.

Exkluzivně: Hollywoodský sekáč Channing Tatum (41) pro svou Lulu natočil film Pes

Video se připravuje ...

Točíme, základní povel

Přestože každý režisér má vždy obavy během natáčení s dětmi a zvířaty, Tatum si práci užíval. „Všichni psi znali pokyny ‚točíme‘ a ‚akce‘, byla to pro ně pobídka. Od prvního dne, už od třetího, možná druhého záběru, protože jsme to před tím trochu nacvičovali,“ pokračuje Tatum. „Tihle psi jsou neuvěřitelně chytří a velmi rádi pracují. Jen co se vzbudí, už je zajímá, co se bude dělat, kam se půjde, jak se to bude dělat, chtějí to co nejvíckrát opakovat, hlavně nejít spát.“

Zničený veterán

Bavilo stejně jako tvůrce natáčení i psy? „Určitě, třeba když mohly holky ničit vnitřek veterána Ford Bronco z roku 1984,“ vzpomínal Tatum. „To auto byl vymazlený kousek, který patří mé postavě. A jeho poškození noční můra. Tohle plemeno ale velmi rádo trhá věci. Takže scénu, kdy Lulu uteče z klece a ničí vnitřek auta, potahy i sedačky, si hned dvě herecké feny fakt užily.“ S třemi psími dámami pomáhala i trojice vojenských veteránů – psovodů. „Na slovo je poslouchali psi i my,“ pokračoval herec. „Tak jsem se větším kousancům vyhnul, jen Britta mě štípla. Takže mám na zadku jizvu.“

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (27. 2. 2022)

Americký model a herec Channing Tatum na památku své fenky Lulu natočil režijní debut Pes. Více o něm prozradil v exkluzivním rozhovoru pro Blesk. • VIDEO

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.