Zpěvák Björn Ulvaeus (73) z ABBA se po 41 letech rozvádí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zpěvák Björn Ulvaeus (73) z ABBA se po 41 letech rozvádí!

Švédský zpěvák Björn Ulvaeus ze skupiny ABBA se po 41 letech rozvádí s manželkou Lenou.
Švédský zpěvák Björn Ulvaeus ze skupiny ABBA se po 41 letech rozvádí s manželkou Lenou. (Profimedia.cz)

Ta zpráva přišla jak blesk z čistého nebe: Švédský zpěvák Björn Ulvaeus (76) ze skupiny ABBA se po 41 letech rozvádí s manželkou Lenou (73), prý ale zůstávají i nadále přátelé. Ale vydrží jim dobré vztahy i při porcování milionů?!

A že jich Björn za života vyzpíval! Podělí se s bývalou novinářkou, která mu po většinu času stála po boku, anebo »dělení kořisti« proběhne jako v megahitu The Winner Takes It All, kdy vítěz bere všechno? Ulvaeus byl ženatý dvakrát. První láskou, která mu řekla »ano«, byla jeho blonďatá kolegyně z kapely Agnetha Fältskogová (71). Brali se v roce 1971, tedy v době, kdy byla legenda jménem ABBA zrovna na vrcholu. Svou osudovou ženu ale potkal Björn až na novoročním mejdanu v roce 1978. Tehdy byl sice ještě ženatý s Agnethou, ale měli čerstvě po rozchodu a novinářka Lena Kallersjöová mu okamžitě učarovala.

„Zamiloval jsem se do ní na první pohled,“ přiznal Björn. S Agnethou se oficiálně rozvedl v roce 1979 a o tři roky později si vzal Lenu. Zplodil s ní dvě dcery, po jejím boku strávil většinu života, přesto však... „Po mnoha krásných letech jsme se rozhodli rozvést,“ vzkázali ve středu manželé ve společném prohlášení. Důvod krachu nezmiňují, prý chce jít každý z nich vlastní cestou.

Jak ale uvádějí švédská média, ani jeden z nich rozhodně neodejde z manželství s prázdnou! Deník Expressen dokonce zmiňuje, že během 41 let podepsali manželé celkem šest různých předmanželských smluv (deník Aftonbladet uvádí dokonce sedm)! Poslední zřejmě v roce 2013. List Expressen uvedl, že jen hodnota jejich společných úspor se pohybuje kolem 230 milionů korun, takže každému z nich by po rozvodu mělo zůstat na kontě zhruba 115 milionů korun.

Agáta otevřeně o penězích: Kvůli Prachařovi »vyždímala« účet! A nedostává ani alimenty

Video se připravuje ...

Muzikál Mamma Mia! = zlatý důl

Většinu z celkového jmění, jež je odhadováno na téměř 6,5 miliardy českých korun, ale mají manželé v nemovitostech a různých společnostech. Spolu s multimiliardářem Conni Jonssonem vlastní muzeum ABBA, hotel Pophouse, hospodu Hasselbacken... Jejich společnosti Kopparnäset zase patří autorská práva na hudební katalog skupiny ABBA nebo muzikál Mamma Mia!, který je patrně největším zlatým dolem a továrnou na miliony. Kromě toho mají také od roku 1990 luxusní vilu, která stojí v lukrativní lokalitě na předměstí Stockholmu, nebo letní dům na ostrově Viggsö.

Překonali spolu leukémii

Manželé spolu byli v dobrém i zlém. V roce 2003 Leně diagnostikovali chronickou lymfocytární leukémii, která rodině obrátila život naruby. „Je to hrozné. Myslím na tu nemoc každý den. I na to, že s tím nemůžu nic udělat. Lékaři nedokážou říct, jak dlouho jí ještě zbývá. Lena může zemřít za šest měsíců, nebo za dvanáct let...“ svěřil se tehdy Björn švédskému Hälsoliv.

 Aha! víte, že...

Loni se ABBA bezmála 40 let po rozpadu dala opět dohromady, vydala nové album Voyage a pro fanoušky připravila digitální koncerty, na nichž ale místo členů skupiny vystupují jejich hologramy.

Princezna Řachanda Denisa Pfauserová: Za rozvod nemůže pandemie!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Alva
25. 2. 2022 • 10:28

Na stará kolena, ale zůstanou přátelé, k smíchu.

cozumel
25. 2. 2022 • 08:02

Autor by se měl lépe informovat, ABBA se nikdy nerozpadla, jen si dali delší pauzu. Rozpad bude teprve teď, po jejich posledním albu!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.