Bubeník Honza Žižka (†67) prohrál boj s covidem: Felix v slzách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bubeník Honza Žižka (†67) prohrál boj s covidem: Felix v slzách!

Žižka s Felixem a dalšími
Žižka s Felixem a dalšími (Foto Aha! – Marek Pátek, Jakub Poláček, Dana Kolářová, archiv Jana Adama)

Nemohl uvěřit, že se to stalo. Felix Slováček (78) s obavami sledoval zprávy o tom, že jeho celoživotní kolega bubeník Jan Žižka (†67) je kvůli covidu v nemocnici v umělém spánku. Zpráva o smrti kamaráda ze včerejšího rána ho zdrtila. „Úplně jsem se roztřásl,“ přiznal.

Felix věřil do poslední chvíle, že se muzikant z toho vykřeše, že covid porazí.

Muzikant osiřel

„Z původní sestavy Gottovy kapely jsem zůstal sám,“ říká muzikant smutně. „Napřed nás opustil Ruda Rokl, v roce 2019 Karel, loni Láďa Štaidl a teď i Honza. Vždyť to byl šedesátník, ještě tu měl být,“ dodává. S manželkou Dádou (66) doma zapálili svíčku a v slzách vzpomínají. Honza hrál s Gottem pětadvacet let. Dosáhl největší popularity. Přesto snil o působení v symfonickém orchestru. A skutečně v něm po odchodu od Ladislava Štaidla (†75) v roce 2002 hrál.

Bez rozloučení

Manželka Honzy zpěvačka a fotografka Olivie Žižková (46) prožívá nejtěžší chvíle života. Měsíc se modlila, aby se její milovaný muž uzdravil. Měla covid spolu s ním, ale lehčí průběh. Nakonec ho nesměla ani naposledy políbit. „Z nemocnice mi volali, že je zle, abych se přišla rozloučit,“ říká v slzách vdova. Jenže když dorazila, naměřili jí teplotu skoro třicet osm. Není divu z toho rozčilení. „Nepustili mě k němu, loučila jsem se s mým milovaným Honzíkem jen přes dveře,“ pláče Olívie.

Felix o Gottovi: Smrt v přímém přenosu! Zpěvačka chytla naschvál Covid a zemřela

Video se připravuje ...

Z Olgy udělal Olívii

Prožili spolu dvacet let. Gottův muzikant Jan Žižka ale poznal svou třetí manželku jako Olgu Herzánovou. Jenže zpěvačka nebyla spokojená se svým křestním jménem. Jan tedy stvořil Olívii. Vzal to přes úřady se vším všudy. Olga zmizela ze světa, zůstala jen Olívie. „Nechal mě oficiálně přejmenovat. Udělal mi tím obrovskou radost,“ přiznala tehdy zpěvačka a fotografka. V roce 2001 vyhrála Carusošou. S Honzou se poznali při natáčení televizního pořadu Začínáme. Pak působila jako sboristka u Dary Rolins. S manželem měli pořad americké country muziky, s nímž jezdili po republice. Honza vedle toho hrál v symfonickém orchestru. Už jako student konzervatoře vypomáhal v České filharmonii. Naposledy hrál v Pražském filmovém orchestru.

Už jen jeden Žižka

Shodou náhod se ve stejné době objevili na hudební scéně dva bubeníci s příjmením Žižka. Jeden byl ve středu bohužel zesnulý Honza, druhý Mirek. Zatímco Honza skončil »ve stáji« Karla Gotta, Miroslav hrával pro změnu se Slavíkovým rivalem Waldemarem Matuškou (†76). Už je jen jeden budeník Žižka!

Ve stopách táty

Vladimíra (†82) Na buben hrával už Honzův otec Vladimír Žižka (82). Působil u Karla Vlacha (†74) a pak u Václava Hybše (86). „Jednou s námi Vláďa nemohl jet na mimopražský koncert, tak mi za sebe nabídl svého patnáctiletého syna,“ vzpomíná Hybš. „Byl to skvělý muzikant, je mi moc líto, že už není mezi námi.“

Dráždil Gotta kvůli dceři

Mladý pohledný bubeník měl avantýru s nejstarší dcerou Karla Gotta Dominikou (48). Jeho chlebodárce z toho radost neměl, muzikant byl tehdy už ženatý. A když spali Dominika a Jan na zájezdu vedle v pokoji, Slavík nezamhouřil oči. Smutná zpráva těžce zasáhla i samotnou Dominiku Gottovou. Mohla jsem se s ním v Praze sejít, aby mně a mojí kamarádce podepsal knihu, ale nakonec jseem ho nekontaktovala. Bylo mi to trapné, třeba by si to jeho manželka špatně vysvětlila a vadilo by jí to. Teď toho lituji,“ řekla smutně.

Nerozhodná Dáda Patrasová: Ostrá slova o Felixovi! A Valentýn slavila s Italem Vitem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
26. 2. 2022 • 18:48

Inka
-----

safinka59
25. 2. 2022 • 06:41

" Nenechám se očkovat..." ?!
Už nemusí...vdova je určitě hrdá, že ji manžel odešel hrdý a nezaprodaný vakcinaci... akorát jsem zvědavá, zda zůstane věrná přesvědčení a bude nadále přeživší nazývat ovcemi...
Možná další zbytečná smrt...😥

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.