Nedožité devadesátiny Miloše Formana: Vdova a exmanželka na ranči | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nedožité devadesátiny Miloše Formana: Vdova s exmanželkou na ranči

Martina Formanová a Věra Křesadlová
Martina Formanová a Věra Křesadlová (profimedia.cz)

Už pozítří si připomene nedožité 90. narozeniny oscarového režiséra Miloše Formana (†86). Vdova Martina Formanová (56) v rámci výročí chystá podle informací deníku Aha! velkou sešlost na rodinném ranči v Connecticutu. A zúčastnit se jí má i Formanova exmanželka a matka jeho starších dvojčat Věra Křesadlová (77).

S tou neměla vdova Martina mnoho let ideální vztahy, ale nakonec k sobě cestu našly. „Náš přátelský vztah se nerodil lehce. Postupně se ale začalo rodit naše smíření a troufnu si říct i přátelství,“ prohlásila před časem Martina. Věru dokonce krátce před manželovou smrtí pozvala na ranč, aby se s ním mohla rozloučit. Teď Křesadlová míří do Connecticutu znovu.

Rozhovor s Martinou Formanovou: Backstage video

Video se připravuje ...

Letí se syny

„Setkáváme se pravidelně a jsme neustále v kontaktu! Proto jsem ji také pozvala na připomínku Milošova výročí,“ napsala Aha! Formanová. To, zda Křesadlová dorazí, bude podle ní záležet na covidové situaci. Z našich informací ale vyplývá, že by se na cestu za oceán společně s dvojčaty Matějem a Petrem (57) vydat měla.

Harrelson či Farrowová

Vzpomínkový večírek ozdobí svojí přítomností i nejbližší Formanovi přátelé, mezi které patří mimo jiné hollywoodské hvězdy Mia Farrowová (77) nebo herec Woody Harrelson (60), hlavní hrdina Formanova snímku Lid versus Larry Flynt.

Podlehl zápalu plic

Forman před smrtí bojoval s řadou zdravotních potíží. Nakonec 13. dubna 2018 v nemocnici podlehl těžkému zápalu plic. „Jeho odchod byl klidný a po celou dobu byl obklopen rodinou a svými nejbližšími,“ prohlásila tehdy jeho manželka Martina. Dva dny poté se pak konalo poslední rozloučení. „Dle jeho přání v úzkém kruhu nejbližších na našem místním hřbitově ve Warrenu. Všem moc děkuji za obrovské množství krásných vzkazů s projevenou účastí,“ napsala.

Trailer na film Amadeus Miloše Formana

Video se připravuje ...

Speciální známka

Česká pošta právě dnes vydá příležitostnou poštovní známku s portrétem Miloše Formana. Vedle jeho podobizny je motiv filmového pásu se jménem a roky vymezujícími jeho život. Autorkou grafického návrhu emise je Eva Hašková. Společně se známkou, jejíž nominální hodnota je 19 korun, vychází i obálka prvního dne vydání. Jejím námětem je socha Svobody doplněná filmovým pásem, který nahrazuje plamen. Známka vychází v nákladu 750 000 kusů. Zájemci si ji mohou koupit na přepážkách a v e-shopu na webu České pošty.

Čáslav vzpomíná

Také režisérovo rodné město si připomíná jeho nedožité devadesátiny. Na počest slavného rodáka uspořádá v Dusíkově divadle a kině festival s promítáním filmů, přednáškami a besedami s pamětníky. Akce je ale kvůli pandemii posunutá na květen. „Festival se uskuteční 20. až 22. května, program se nyní chystá. Součástí budou besedy s pamětníky, různé filmové workshopy a zajímavé přednášky, které se budou snažit Miloše Formana představit i jinak, třeba jako výborného šachistu,“ oznámili pořadatelé.



Přečtěte si
mbmb
17. 2. 2022 • 05:57

V lese potká možná medvěda ,jezdí do Prahy,ale tady těch vdov je mnoho.Snad chytne chlápka myslivce

milan59
17. 2. 2022 • 03:28

Zřejmě "nevěděli",že první žena pana Formana byla paní Jana Brejchová.Nojo jsou to

mbmb
16. 2. 2022 • 07:29

Včera ČT zazářila doku filmem od pi.Trestikove .Ani moc ani málo ! Díky , povedené

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.