10. výročí smrti zpěvačky Whitney Houston (†48): Jaký byl její poslední víkend? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

10. výročí smrti zpěvačky Whitney Houston (†48): Jaký byl její poslední víkend?

Whitney Houston
Whitney Houston (Foto Profimedia.cz)

Hlas od boha a éterická krása. Bohužel ale také roky neléčená závislost na drogách. Je to právě deset let: 11. února 2012 našli bezvládné tělo Whitney Houston (†48) v hotelové vaně.

Podle lékařů šlo o utopení, k smrti přispělo i užívání kokainu a nemocné srdce. Ačkoli zpěvačka tvrdila vždy opak, drogy brala až do hořkého konce. Lhala všem okolo, ale nejvíc sama sobě. Takhle třeba proběhl poslední víkend jejího (zbytečně krátkého) života.

Pátek 9. února

Dva dny před svou smrtí dala Whitney rozhovor magazínu E! a podle všech účastníků setkání v hotelu Beverly Hilton, kde zpěvačka celý víkend přebývala, měla sice dobrou náladu, ale ani náhodou nebyla střízlivá. Později večer předvedla improvizované vystoupení, zazpívala skladbu Jesus Loves Me (Ježíš mě miluje) na akci v nočním klubu Tru Hollywood, která předcházela vyhlašování cen Grammy. Ukázalo se, že to bylo naposledy, co zpívala na veřejnosti. A nedopadlo to dobře... Klub opouštěla v noci neupravená, ztrhaná a totálně mimo. Možná bylo jejím hřebíčkem do rakve dopoledne následujícího dne, když se její nelichotivé fotky objevily v novinách. Byly totiž v příkrém rozporu s tím, co poslední dny veřejně hlásala: že už je ze všech problémů venku a chce se soustředit jen na rodinu a kariéru.

Sobota 10. února

Dopoledne měl od zpěvačky nevyzvednutý hovor její dlouholetý přítel a hudební ředitel Rickey Minor, s nímž se v posledních týdnech hodně sblížila. Nenechala mu ale vzkaz, ani mu později nebrala telefony. „Už jsem pak neměl možnost si s ní promluvit. Nikdy...“ lituje Minor, který měl ten den příliš starostí s přípravou cen Grammy, než aby naháněl totálně nespolehlivou a rozhozenou divu. Whitney celý večer a noc strávila v hotelovém baru s přáteli. Podle magazínu TMZ byla silně opilá a protivně hlučná.

Divoký život a záhadná smrt Whitney Houston

Video se připravuje ...

Neděle 11. února

Whitney vyspávala opici v hotelu Beverly Hilton, než ji telefonem vzbudila její sestřenice a zpěvačka Dionne Warwicková (81). Ptala se jí, jestli mají zamluvená místa u jednoho stolu na večerní párty Clivea Davise. Okolo 15.15 volala zpěvačce její matka Cissy (88). Vše se zdálo v pořádku, než o 30 minut později někdo dal vědět hotelové ochrance, že Whitney leží ve vaně a na nic nereaguje. Alarmující zprávu dostal jako první právě Rickey Minor, zavolal si ho šéf bezpečnosti. „Řekl mi jen: Pojď se mnou! Šli jsme ke služebnímu výtahu a jeli do jejího patra,“ vzpomíná na osudný den Minor. „Víš, ona je v bezvědomí. Nereaguje,“ řekl mu ještě ve výtahu bezpečák. „A pak vyklidili celé patro, já byl jediný, kdo tam mohl zůstat. Zatočila se mi hlava, věděl jsem, že to nemůžu nikomu říct. Byl to pro mě strašný zážitek… Jako nějaký podivný bláznivý sen,“ vylíčil.

Pitevní nález: Koktejl smrti

Zpěvačka ležela ve vaně, do které si napustila extrémně horkou vodu, obličejem ke dnu. Toxikologické testy prokázaly v těle slavné zpěvačky zbytky kokainu, marihuany a také léků proti úzkosti. Pozdější vyšetřování odhalilo, že příčinou smrti bylo srdeční selhání kvůli užívání drog. Ty ji naučil užívat její silně problematický exmanžel Bobby Brown (53), za kterého se provdala v roce 1992 a se kterým prožila čtrnáct let neštěstí a osobního zoufalství.

Dcera odešla jako máma...

Stejnou smrtí zemřela i jediná dcera popové divy. Dne 31. ledna 2015 byla Bobbi Kristina Brownová (†22) nalezena ve vaně v bezvědomí. Zemřela 26. července 2015 poté, co byla v kómatu téměř šest měsíců. Pitva pak prokázala, že i u ní měly podíl na úmrtí marihuana a alkohol spolu s léky na uklidnění a proti úzkosti. Pochována byla 3. srpna 2015 na hřbitově Fairview ve Westfieldu vedle maminky.

Davy šílí, tóny první skladby přivádí diváky do varu a ti se začínají vlnit... Na jevišti se objevuje Whitney Houston (†48)! Co na tom, že zemřela před osmi lety?! A stejně jako ona vystoupily i další hvězdy. • VIDEO

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.