Pohřeb lídra Šlapeta Radana Dolejše (†57): Nikdo nás nepozval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb lídra Šlapeta Radana Dolejše (†57): Nikdo nás nepozval!

Radan Dolejš
Radan Dolejš  (Foto: D. Kundrát, Herminapress.cz)

Smuteční rozloučení s lídrem kapely Patrola Šlapeto a králem televizní zábavy Radanem Dolejšem (†57) se uskuteční v bazilice svaté Markéty v břevnovském klášteře. Jde ale o ryze soukromou akci, kam smí jen zvaní a podle zjištění deníku Aha! mezi nimi překvapivě nejsou členové kapely!

A to je zarážející. S Radanem jim to »šlapalo« přes 30 let výborně. A dokonce to byl kapelník Šlapeta Karel Hoza, který našel Dolejše v neděli 23. ledna doma mrtvého, když se jako první dostavil na plánovanou zkoušku kapely. „Mně žádné pozvání na rozloučení s Radanem nedošlo. Ptala jsem se kluků z kapely a ti mi řekli, že také o ničem neví,” řekla včera Aha! smutně zpěvačka Šlapeta Eva Borská (45). „Anebo o rozloučení ví a mlží, protože oni pozváni jsou, já ale nikoli,” přemítá dál Borská. Že by to byla pomsta za to, že jako první oznámila Radanovu smrt na jeho profilu na Facebooku.

Musela to smazat

„Potom mi kluci z kapely volali, ať to okamžitě smažu, že Radanova manželka Táňa zprávu o úmrtí nestačila ještě ani dát do České tiskové kanceláře,” pokračovala Borská s tím, že ale necítí absolutně žádné provinění. „Možná jsem tím paní Táňu naštvala, a proto mě nepozvala. Možná na mě nesehnala žádný kontakt, to ale pochybuji. Pokud mne ale nepozvala záměrně, tak je to hanba! A pokud nepozvala nás všechny, tak nemám slov,” dodala zpěvačka.

Smrt Dolejše ze Šlapeta a první slova manželky. A Krampolovo nejhorší natáčení

Video se připravuje ...

Přijde i Adamec?

Každopádně Táňa Dolejšová, se kterou měl Radan dva syny, zvala mailem Radanovi nejbližší do areálu břevnovského kláštera. Mezi pozvanými je i Ivan Rössler (76), bývalý vedoucí zábavy TV Nova, který Radana přijímal jako dramaturga, nebo režisér Jiří Adamec, s nímž Dolejš dělal na Nově silvestrovské estrády a také Dobroty či Novoty. „V bazilice svaté Markéty proběhne smuteční rozloučení, které bude sloužit arciopat. Nejde o zádušní mši, takže rozloučení může proběhnout bez mše svaté,” dozvědělo se Aha! přímo v břevnovském klášteře.

Jako Kryl i Kočka

V bazilice svaté Markéty se v roce 1994 lidé loučili také s písničkářem Karlem Krylem (†49), jehož protestsongy znal Radan Dolejš nazpaměť. Z břevnovského kláštera v roce 2008 vycházel i smuteční průvod, který vyprovázel na poslední cestu zavražděného podnikatele a provozovatele lunaparku na pražském Výstavišti Václava Kočku ml. (†40). A na místním hřbitově odpočívá řada významných českých osobností, kromě Kryla i filozof Jan Patočka (†69) či arciopat kláštera Jan Anastáz Opasek (†86). Jestli mezi nimi spočine i Radan Dolejš, to se uvidí.

Tajný pohřeb Horké. Poslední vzkaz Dolejše. A Lela vyznala lásku Karlosovi

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.