Bobek pokřtil Olmerovou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bobek pokřtil Olmerovou

Pro Pavla Bobka byla Eva Olmerová jednou z nejvýznamnějších českých zpěvaček.
Pro Pavla Bobka byla Eva Olmerová jednou z nejvýznamnějších českých zpěvaček. (Aha! – Martin Přibyl)

PRAHA – Zpěvák Pavel Bobek (70) se ujal role kmotra. V kavárně Divadla Bez zábradlí totiž pokřtil novou knihu o fenomenální české zpěvačce Evě Olmerové, která vzešla z pera spisovatele Jaroslava Kříženeckého!

Zpěvák Pavel Bobek (70) se ujal role kmotra. V kavárně Divadla Bez zábradlí totiž pokřtil novou knihu o fenomenální české zpěvačce Evě Olmerové, která vzešla z pera spisovatele Jaroslava Kříženeckého!

„Eva byla a je zkrátka nezapomenutelná a jsem rád, že nám tato kniha trochu osvěží vzpomínky na jednu z nejlepších zpěvaček naší historie,“ přiznal při křtu Bobek. Olmerová přitom nedosáhla ani poloviny svých možností. Vždyť po Pražském jaru si ji vyhlédla sama Ella Fitzgeraldová, která ji chtěla vzít na velké světové turné! Komunistický režim byl ale proti, a Olmerová tak zpívala takřka výhradně v Československu. Více o osudech této zpěvačky se dozvíte v knize vydavatelství XYZ knihy, která má jednoduchý název – Eva Olmerová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.