Oběť orlických vrahů ze seriálu Devadesátky: Spolužáci vzpomínají | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

První oběť orlických vrahů ze seriálu Devadesátky: Spolužáci vzpomínají

Vlevo: Skutečný záběr z vytahování sudů s těly z Orlíku. Zbylé dva snímky: Záběry ze seriálu Devadesátky.
Vlevo: Skutečný záběr z vytahování sudů s těly z Orlíku. Zbylé dva snímky: Záběry ze seriálu Devadesátky. (Archiv Blesk/Česká televize)

Seriál Devadesátky má sledovanost snů, v neděli večer usedly k obrazovce téměř dva miliony diváků. Někteří z nich ale měli u třetího dílu slzy v očích. „Aleš Katovský alias Skuherský, jehož vraždě se televizní vyšetřovatelé právě mimo jiné věnují, je náš spolužák z devítiletky,“ svěřili deníku Aha! čtenáři, kteří nechtějí být jmenováni.

Křestní jméno zavražděného autoři scénáře ponechali, skutečné příjmení znělo Katovský. Narodil se v roce 1958.

Neměl maminku

„Aleš k nám na základní školu v Legerově ulici na pražských Vinohradech přišel asi až do čtvrté třídy. Přistěhoval se,“ vzpomíná jedna z bývalých spolužaček. „Jediný z nás neměl maminku, zemřela. Staral se o něj jen táta, který pracoval v zahraničním obchodě. Trochu se od nás odlišoval, neumím to přesně vysvětlit,“ dodává. Nepatřil prý k nejpilnějším žákům, ale jinak byl vtipný a pohotový. Pro nějakou srandu nešel daleko. Dovedl být taky jízlivý a arogantní. Jako by mu to pomáhalo vyrovnat se se ztrátou mámy.

Trailer k seriálu Devadesátky

Video se připravuje ...

Prodával ovoce

„Po základce šel někam do učení, nevím přesně. Ale měl v sobě takový zvláštní hnací motor, pořád chtěl vydělat velké peníze,“ prozrazuje další pamětník. „Potkal jsem ho třeba o Vánocích na Staroměstském náměstí, kde jen tak v provizorním stánku prodával tehdy naprosto nedostatkové mandarinky a banány. Dokázal si je sehnat,“ popisuje dávnou dobu.

Martin Finger v Devadesátkách převzal roli Polívky: Z čeho mu nebylo dobře?

Video se připravuje ...

Poslední setkání

Další spolužačka s dojetím vzpomíná na poslední setkání. „Mohl to být rok 1990. Málem jsem do Aleše vrazila ve Františkánské zahradě. Nechal si narůst knírek, měl skvělou náladu, úplně zářil. Zval mě na kafe, ale já tam už byla s kočárkem, tak jsme se jen na chvíli zastavili,“ líčí spolužačka. „Říkal, že si koupil favorita, že se na něj konečně usmálo štěstí a začal podnikat. A věřil, že bude ještě líp,“ říká už se slzami v očích. V dubnu 1991 byl Aleš mrtvý...



Přečtěte si
ejvm1712
8. 2. 2022 • 08:43

Divný lidi. Hlavně rychle a hodně vydělat a za každou cenu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.