Herečka Cate Blanchettová (52): Maskérka, kostymérka i učitelka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herečka Cate Blanchettová (52): Maskérka, kostymérka i učitelka

Cate Blanchett
Cate Blanchett (archiv)

Patří sice k ostříleným herečkám, to, co po ní ale chtěl režisér filmu Don’t Look Up, se jí ještě nestalo. Kvůli karanténním omezením při natáčení měly maskérky na place vstup zakázán, a tak se Cate Blanchettová (52) musela sama líčit, a dokonce si i shánět vlastní umělé zuby!

Pandemie covidu změnila od základů pracovní návyky nás všech, filmaře nevyjímaje. A taky si holt i herci musejí zvykat na to, že nejsou jen obletováni, ale pro roli musejí něco aktivně udělat. Herečka Cate Blanchettová (52) teď například prozradila, že při natáčení snímku Don’t Look Up (česky K zemi hleď!), který už od Vánoc trhá rekordy na Netflixu, se z ní na přechodnou dobu stala maskérka a vlastně i kostymérka.

Staré jako nové

„Bylo to velmi náročné natáčení, spousta členů týmu kvůli covidu chyběla,“ prozradila v rozhovoru pro televizní stanici BBC One. „Potřebovali jsme, aby hlasatelka Brie, kterou ve filmu hraju, měla dokonale vybělené zuby. A protože nikdo nebyl po ruce, řekl mi Adam (McKay, režisér – pozn. red.), abych se někde pokusila sehnat umělé.“

K zemi hleď! (2021) - Oficiální trailer

Ještě štěstí, že náhradní chrup neměla Blanchettová při natáčení poprvé. Vzpomněla si, že kdysi dávno ji také maskéři takto zkrášlili, a tak vzala do ruky telefon a sháněla, kde se dalo. A nakonec z fundusu sehnala zářivé tesáky přesně takové, jak si »rejža« představoval. „Všechno ostatní už byla záležitost make-upu a vhodného oblečení,“ dodala skromně herečka, která si tak nechtěně vyzkoušela i dvě další zaměstnání. Koneckonců to nebylo naposledy, kdy musela sama měnit svoji image…

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (23. 1. 2022)



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.