Smrt modelky (†27): NAŠLI JÍ RAKOVINU A DEN NATO ZEMŘELA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Smrt modelky (†27): NAŠLI JÍ RAKOVINU A DEN NATO ZEMŘELA

Ztráta mladého života byla zbytečná.
Ztráta mladého života byla zbytečná. (Foto Instagram)

Soud v britském Portsmouthu momentálně řeší případ osudného pochybení lékaře, který ignoroval vážné symptomy rakoviny děložního čípku u mladé modelky Porsche McGregor-Simsové (†27). Pravdu se dozvěděla až ve chvíli, kdy jí zbýval poslední den života!

Vše začalo už v roce 2017, kdy vyšetření u dívky sice neodhalilo rakovinotvorné buňky, ale vykázalo několik abnormalit. Odborníci však Porsche nenařídili další preventivní kontroly. V prosinci 2019 si začala modelka stěžovat na bolesti břicha a vaginální krvácení, načež jí obvodní lékař poslal na konzultaci ke gynekologovi z její modelingové agentury, doktoru Peterovi S. Ten ji však odbyl s tím, že jde zřejmě o příznaky hormonálních změn v jejím těle! „Vzhledem k tomu, že předtím vysadila hormonální antikoncepci a s ohledem na její nízký věk, jsem se nedomníval, že je nutné provádět vaginální vyšetření. Je mi to líto...“ kál se u soudu.

Rozlícená maminka

Právem, jelikož Porsche trpěla agresivní formou rakoviny děložního čípku, kterou jí po zhoršení příznaků diagnostikovali lékaři v dubnu 2020. Okamžitě ji tehdy hospitalizovali, ale už bylo pozdě. Hned 14. dubna, pouhý den po určení diagnózy, Porsche zemřela… „Neudělal jste tu nejzákladnější věc, vnitřní vyšetření. Je to jeden z nesnazších způsobů, jak rakovinu děložního čípku prokázat či vyloučit!“ vyčetla lékaři u soudu Fiona Hawkeová (52), matka zesnulé modelky. „Byla to mladá žena, u které existovalo podezření, že může mít rakovinu, nic dál se ale nestalo…“ Konečný verdikt soudu zatím není znám, líčení bylo odročeno.

Anička Slováčková po rakovině: Na životosprávu teď kašlu!

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.