Macronova manželka mezi mlýnskými kameny: Spor o pohlaví | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Macronova manželka mezi mlýnskými kameny: Spor o pohlaví

První dáma Francie Brigitte Macronová.
První dáma Francie Brigitte Macronová. (Reuters)

Prezidentské volby ve Francii se nezastavitelně blíží, a tudíž začíná jít do tuhého. Prostor dostávají lidé, kteří si Emmanuela Macrona (43) ve funkci prezidenta již nadále nepřejí a jsou pro jeho neúspěch ochotni udělat cokoli - třeba se podílet na šíření konspiračních teorií týkajících se jeho manželky Brigitte (68).

Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde. Tentokrát ovšem není terčem samotný prezident, nýbrž jeho manželka. Již týden ve značné míře kolují na internetu informace, že se měla Brigitte narodit jako muž, konkrétně Jean-Michel Trogneux. Tohle ovšem není v případě prezidentských kandidátů nic neobvyklého. „Klasická americká konspirace,“ okomentoval tuto skutečnost magazín Marianne. Podle autorky těchto zvěstí, která se distancuje od oficiálního tisku, podstoupila Macronová změnu pohlaví.

Trump hodnotil tělo francouzské první dámy: Poslechněte si, co řekl

Video se připravuje ...

Jak ovšem informoval Blesk, s touto teorií přišla již v září, kdy se články na podobné téma objevily v ultrapravicovém deníku Faits et Documents, který se zaměřuje právě na skandální odhalení známých osobností. Svá slova opírá o historii Brigittiny rodiny. Trogneux je její rodné jméno a mužské jméno Jean bylo zase v její rodině častou volbou. Stejně se například jmenuje bratr první dámy narozený v roce 1945. Informace o něm ale podle autorky článků nejsou dohledatelné.

Bidenová zkontrolovala vánoční strom.

Video se připravuje ...

Že se konspirátorka nehodlá svých domněnek jen tak vzdát, dokazuje i skutečnost, že se od psaní článků přesunula na YouTube. A slavila úspěch. Video, které v lidech mělo zažehnout jiskru pochybností, zhlédlo přes 460 tisíc uživatelů. Následně však bylo smazáno. Jak už to tak ale bývá, konspirátoři se přesunou na jiné platformy, v tomto případě na Twitter, kde si vesele píší dál.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.