Krádež v duchu 21. století: Uspal milenku, otiskl jí do mobilu palec a... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Krádež v duchu 21. století: Uspal milenku, otiskl jí do mobilu palec a...

Číňan okradl milenku ve spánku.
Číňan okradl milenku ve spánku. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Ani nejdůmyslnější zabezpečení mobilu vám nemusí zaručit, že se do vašeho, kolikrát drahého přístroje někdo nevítaný nedostane.

Číňanka Dong se v prosinci loňského roku v Nanningu seznámila s Huangem (28). Zamilovala se do něj, a když ho pozvala domů a on se nabídl, že jí uvaří večeři, byla v sedmém nebi. Huang jí ale dal do jídla uspávací prostředek a Dong za chvíli spala jako dudek! Když se muž přesvědčil, že je dívka v totálním limbu, rozjel svou předem naplánovanou akci.

Už bručí

Pomocí otisku prstu odemkl její telefon značky Huawei a nakonec jí ještě zvedl víčka, aby aparát rozpoznal její tvář a on mohl otevřít aplikaci Alipay pro finanční transakce. Nenechavý milenec už potom uměl změnit heslo v telefonu a převedl z jejích bankovních účtů na své v přepočtu 540 000 Kč. Dong si začala dělat starosti poté, co ráno obdržela upozornění na velký bankovní převod, a zalarmovala policii. Ta výtečníka brzy zatkla. Za krádež dostal u soudu 3,5 roku vězení a pokutu v přepočtu 72 000 Kč.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.