Ron, Hermiona a Harry Potter hlásí: Návrat do Bradavic! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ron, Hermiona a Harry Potter hlásí: Návrat do Bradavic!

Ústřední trio zase spolu.
Ústřední trio zase spolu. (Foto Twitter, Profimedia.cz)

Letos tomu bylo přesně 20 let od začátku jedné z největších filmových ság kinematografie. Harry Potter a Kámen mudrců (2001) se stal snímkem, který ústřední trio Daniela Radcliffa (32), Emmu Watsonovou (31) a Ruperta Grinta (31) alias Harryho, Hermionu a Rona vystřelil ke hvězdám, přestože byly ještě děti!

Teď se hlavní i vedlejší aktéři sešli, aby na postřehy z natáčení zavzpomínali. Vzpomínkový speciál, podobně jako v případě Přátel, odvysílá internetová televize HBO GO už 1. ledna. „Jako by nikdy neodešli,“ láká popiskem u první zveřejněné oficiální fotografie ústředního tria z nebelvírské společenské místnosti. Tohle zkrátka nebude žádná podívaná pro mudly!

Čarodějové v balíku aneb Kolik si vydělali?

Asi není překvapením, že čarodějnická sága udělala z herců boháče, kteří se nemusí po zbytek života starat o stav konta. Jejich honoráře stoupaly spolu s úspěchem filmů: zatímco Radcliffe za první díl dostal v přepočtu asi 22,5 milionu korun, za poslední (osmý) film už to bylo skoro 700 milionů! Díky statusu úspěšných nepochází výdělky herců jen z natáčení, ale i z reklam apod. A tak si mohou dovolit utrácet, například Rupert Grint ve velkém (a úspěšně) investuje do nemovitostí.

Výroční setkání herců ze ságy Harry Potter a speciální kvízový turnaj kouzelnických kolejí v upoutávkách.

Video se připravuje ...

Bez autorky...

Setkání se neúčastnila autorka knižní předlohy J. K. Rowlingová (56), studio ji zřejmě odmítlo kvůli jejím nedávným kontroverzním výrokům proti transgender osobám. Chybět bude pochoptelně také Alan Rickman (†69) alias Severus Snape, který v roce 2016 podlehl rakovině slinivky.

Takhle vypadal Potterfest v roce 2019. Organizátoři letošní ročník až po okraj čarodějného kotlíku doplnili o ještě zajímavější, magičtější a zábavnější program.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.