Božská Marilyn monackou kněžnou? Stačil krůček... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Božská Marilyn monackou kněžnou? Stačil krůček...

Božská Marilyn mohla být kněžnou
Božská Marilyn mohla být kněžnou (Profimedia.cz)

Stačilo málo a monacké knížectví, jak jej známe dnes, mohlo vypadat úplně jinak! V novém dokumentárním seriálu Královské rodiny: Udržení koruny od platformy Curiosity Stream totiž bylo odtajněno, že z božské herečky Marilyn Monroe (†36) chtěli udělat monackou kněžnu! Nakonec však o šanci přišla...

Tehdejší monacký kníže Rainier III. (†81) byl krátce po druhé světové válce ve složité situaci. Monako se potýkalo s finanční krizí a hrozilo, že bezdětný kníže přijde o svoji zemi ve prospěch Francie. Proto mu pobočníci navrhli, aby porušil tradici a místo urozené ženy se oženil se známou osobností, což by do Monaka přilákalo turisty. A jako první přišla na přetřes právě božská Marilyn Monroe!

Trailer k filmu Můj týden s Marilyn

Video se připravuje ...

„Monako nemělo následovníka trůnu. Rainierova jediná myšlenka byla, že ho musí zachránit,“ popisuje královská historička Kate Williamsová. „Svazek s hollywoodskou hvězdou dával dokonalý smysl,“ dodává. Bohužel, Marylin nakonec ze seznamu možných kandidátek vyřadil její status sexuálního symbolu, proto knížecí poradci hledali jinde.

Namísto MM do Monaka pozvali pod záminkou focení tehdy 25letou dvojnásobnou držitelku Oscara Grace Kellyovou (†52). „Už na prvním setkání bylo vidět, že jí byl Rainier okouzlený,“ usmívá se Williamsová a doplňuje: „A že v ní vidí odpověď na své problémy...“ O necelý rok později, v dubnu 1956, se Grace za knížete provdala. Měli spolu tři děti včetně současného monackého panovníka prince Alberta (63). Plán tak byl naplněn...

Marilyn Monroe letěla vrtulníkem z natáčení, aby stihla popřát panu prezidentovi k narozeninám

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.