Snacha Šafránkové promluvila! K čemu ji před smrtí tchyně donutila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Snacha Šafránkové promluvila! K čemu ji před smrtí tchyně donutila

Libuše Šafránková
Libuše Šafránková ( Foto pro Aha! - archiv P. Trávníčka, F. Albrecht, ara)

Rodina pro ni byla vždy na prvním místě! I v nejtěžších chvílích dávala Libuše Šafránková (†68), od jejíž smrti uplynou v sobotu 4 měsíce, svým nejbližším povzbuzující rady do života. Legendární Popelka radila dokonce i bývalé manželce svého jediného syna Josefa Abrháma mladšího (44).

Než se režisérka Denisa Grimmová (45) pustila do svého prvního animovaného celovečerního filmu Myši patří do nebe, byla jí bývalá tchyně velkou oporou.

Poslední velký úspěch znárodněné československé kinematografie, zároveň první celovečerní film Jana Svěráka (56). Obecné škole je 30 let... • VIDEO, upoutávka remasterované verze z roku 2016.

Video se připravuje ...

Ona je také součástí toho filmu, protože mi řekla, že se toho nesmím bát. A když mám pocit, že je něco moc velké a je nemožné to udělat, tak je právě dobrý čas na to, aby to člověk zkusil,“ prozradila deníku Aha! maminka dvou »Popelčiných« vnuků – Josefa (15) a Antonína (12). Přiznala tak, že ji Libuše Šafránková vlastně donutila k tomu, aby snímek začala dělat a dotočila. Aby ani nepřemýšlela, že by to vzdala.

O to více ji zasáhla Libuščina smrt. „To přece nejde, aby mě to nezasáhlo. Byla to moje prvotchyně, se kterou jsme se měly vždy rády... A když někdo zemře, tak je to hrozně bolestivé. Na to nejde více říct,“ svěřila Aha! Denisa na premiéře svého filmu, na němž pracovala se svým druhým mužem, režisérem Janem Bubeníčkem (45). O smrti, ale i naději a lásce vypráví i jejich animovaný snímek pro děti. A také o tom, že každá bolest přebolí a za každým dalším rohem čeká něco nového, přítel či dobrodružství. První snacha Šafránkové se totiž musela vyrovnat nejen se smrtí babičky Libušky, ale také svého milovaného otce, litoměřického malíře a mecenáše Jana Grimma (†69).

Blesk Podcast: Šafránkové unikla hororová role kvůli cenzuře. Scénárista Dutka odhalil své dávné přání

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.