Zákulisí seriálu Pan profesor: Vojta Dyk spadl ze střechy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zákulisí seriálu Pan profesor: Vojta Dyk spadl ze střechy!

Představitel hlavní role má pro strach uděláno.
Představitel hlavní role má pro strach uděláno. (Foto TV Nova)

Seriál Pan profesor je sice ze studentského prostředí, ale o adrenalinové scény není nouze. Představitel hlavní role Vojta Dyk (36) je však zvládá s přehledem a nepotřebuje k tomu ani kaskadéra. Pád ze střechy nebo skok z okna? Pro ostříleného herce žádný problém.

Učitel Marek ve Vojtově podání je snem každého studenta gymnázia – pohledný, vtipný, dokáže vyložit látku učiva s velkým zápalem a nebojí se k tomu využít jakékoliv možné i nemožné prostředky. Pomáhá svým studentům i se soukromým životem a občas se zaplete do věcí, při kterých riskuje život...

Spadl do měkkého

Ve včerejším díle krotil na střeše školy partu studentských rivalů, a když slézal zpět dolů, urvala se vrchní příčka na železných schodech a následoval pád! Během natáčení nebezpečné scény byl připraven kaskadér, ovšem Dyk ho odmítl a vše zahrál sám! „Natáčení probíhalo za asistence kaskadérů, aby se nikomu nic nestalo. Markův pád ze střechy vypadá v dílu hrozivě, ale při natáčení padal Vojtěch Dyk do měkkého,“ prozradila ze zákulisí natáčení další adrenalinové scény PR koordinátorka projektu Lucie Urbánková. A nebylo to poprvé, co Vojta odmítl záskok kaskadéra.

Nebojí se výšek

V úvodním dílu seriálu vyskočil Dyk během vyučování z okna, aby žákům naživo předvedl, jak fungují energie ve fyzice. Vrhl se tak z 15metrové výšky střemhlav dolů, kde se odrazil od trampolíny zpět do oken za vyděšenými studenty. Samozřejmě natáčení probíhalo s bezpečnostním jištěním. „Měli jsme připraveného dubla, jenže Vojta ho vůbec nevyužil. Jak má zkušenosti z představení z La Putyky, tak se nechal s přehledem vytáhnout do patnácti metrů. Je pohybově velmi nadaný a nebojí se výšek,“ potvrdila Aha! producentka seriálu Gabriela Košťál Duchoňová. Na další velmi netradiční učební metody ve Vojtově podání se můžete podívat příští čtvrtek od 20.20 na Nově.

Vojta Dyk si 2 roky po svatbě s Táňou postěžoval: Doma mě nikdo neposlouchá!

Video se připravuje ...

Musí věřit

Z divadelních prken je Vojta zvyklý na ledacos, ale nebezpečné akce v seriálu jsou pro něho výzvou. „Přímo takové kaskadérské scény jsem ještě netočil, ale podobné ano, například v divadle v Karlíně, takže jsem přibližně věděl, do čeho jdu. Při podobných létacích scénách mi ale nezbývá nic jiného než důvěřovat celému systému a všem lankám,“ svěřil se oblíbený herec a zpěvák.

První vášnivá líbačka Marka a Karolíny v Panu profesorovi. Co odstartuje jejich zakázanou lásku?

Video se připravuje ...

Porazil Slunečnou

První díl Pana profesora se stal nejsledovanějším pořadem minulého čtvrtka. Zhlédlo ho 1 063 000 diváků starších 15 let a porazil i oblíbený seriál Slunečná s 1 031 000 diváky. Druhý díl, který Nova vypustila ihned po úvodním, sledovalo 962 000 diváků.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.