13. komnata partnera Molavcové: LOUČENÍ SE ŽIVOTEM NA ŠTĚDRÝ DEN! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

13. komnata partnera Molavcové: Loučení se životem na Štědrý den

Ochrnutý partner Jitky Molavcové Alfred Strejček otevřel 13. komnatu.
Ochrnutý partner Jitky Molavcové Alfred Strejček otevřel 13. komnatu. (archiv Blesku)

Ani celý tým zkušených literátů by nedal dohromady scénář, jaký napsal herci Alfredu Strejčkovi (79) život. Z minuty na minutu ochrnul partner Jitky Molavcové (71) tak, že mohl hýbat jen očima. „Přijímám osud a neptám se, proč právě já,“ říká v pořadu 13. komnata známý recitátor a představitel legendárního Plaváčka.

Jako by nestačilo dramatické ochrnutí, přidaly se loni další zdravotní komplikace. Každá z nich by sama stačila člověka totálně zničit. Fred měl mozkovou příhodu, prodělal embolii a pak těžký covid-19. Jeho dcery Lena a Kristina slyšely loni tu nejhorší zprávu. „Na Štědrý den nám zavolali, že je s tatínkem zle, že se máme přijít rozloučit,“ svěřily se. Těžko říct, kde bere Fred, jak mu přátelé říkají, tu neuvěřitelnou sílu. Tři roky se potýká s vlastní bezmocí a dojemně přiznává největší sen.

Sedmdesátnice Molavcová i přes riziko pomáhá. A partner Bílé měl nehodu

Video se připravuje ...

„Chtěl bych se sám najíst, být soběstačný. Ale na vidličku se mi podaří napíchnout jen určitý pokrm,“ přiznává s věčným úsměvem na tváři. Nepřestává doufat, že se věci vrátí k normálu. To, co většina z nás má za tu největší samozřejmost, je pro něj stále nedostižný sen. „Věřím, že se jednoho dne sám umyju a vyčistím si zuby,“ říká muž, který před několika lety běhal i maratony. Než ho napadl nelítostný Guillain-Barré syndrom. Začalo to nevinně. Herec byl večer běhat, a když si lehl, tak ho divně bolely nehty na rukou a nohou...

Pohnutí prstem

13. komnatu s Fredem otevírá Tereza Kostková (45). „Je to přítel mých rodičů, odmala to byl prostě strejda, tedy Strejček,“ vysvětluje herečka. Po pár minutách natáčení jí už kanou z očí slzy. Strejčkovo odhodlání a láska k životu dostanou každého. „Za ty tři roky jsme se důkladně poznali,“ říká jeho partnerka, zpěvačka a herečka Jitka Molavcová. Naštěstí si před ochrnutím pro jistotu vyměnili klíče, kdyby se náhodou něco dělo. Jitka se tak dostala aspoň za ním dovnitř bez vylamování zámku. „Fred dokázal své onemocnění přijímat s nadhledem. Snažila jsem se mu pomáhat, ale spíš pomáhal on mně,“ přiznává Molavcová. Těší se, když za ním jezdí do sanatoria Charlotta v Prosečné. „Při každé návštěvě dostanu dárek, pohne dalším prstem na ruce, drží ruku ve vzduchu,“ dodala Jitka.

Manžel Gottové u výslechu kvůli drogám! A románek Vágnera a Zagorové

Video se připravuje ...

Rodinné návštěvy

Strejček má s atletkou Jarmilou Nygrýnovou, která bohužel v roce 1999 po 19 letech manželství zemřela, dvě dcery. Už jsou samy mámy a vozí za Fredem vnoučata.



Přečtěte si
-bello-
17. 9. 2021 • 22:07

Alfréda Strejčka snad ještě nikdo nepřekonal v jeho komentování dokumentů.Mistr ! Úžasný projev.
Molavcová to neměla jednoduché.Její muž děti nechtěl, tedy to přijala, ale má sakra smůlu dál, Alfréd Strejček onemocněl až tak, že je stejně sama.Je to významná divadelní herečka a vážně dobrá komička.Já ji nějak extra ráda nemám, ale oceňuji co umí a tenhle osud jí nepřeju.

Lomikel
17. 9. 2021 • 15:03

auru mít klidně může. Ovšem kdyby měla Auroru, mohl by z toho být malér- Kdyby náhodou začala střílet....

defakto
17. 9. 2021 • 10:44

... no jen se z ní nepotentuj !

mbmb
17. 9. 2021 • 06:44

Paní Jitka je úžasná dáma ,milá a má charakter ! Snidali jsme ve Voroněži u jednoho stolu a má takovou auru .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.