Loučení s Belmondem (†88): Delon (85) sice nepřišel, ale ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Loučení s Belmondem (†88): Delon (85) přišel až na druhý pohřeb!

Alain Delon se synem Anthonym těsně před pohřbem parťáka Belmonda
Alain Delon se synem Anthonym těsně před pohřbem parťáka Belmonda (Reuters)

Čestná stráž, rakev zahalená do národní vlajky, desítky příbuzných, prezident jako jediný řečník a nadšený potlesk na rozloučenou, takové bylo poslední sbohem, které včera připravila Jeanu-Paulu Belmondovi (†88) jeho milovaná Paříž.

Na nádvoří pařížské Invalidovny byly nastoupeny čestné jednotky francouzské armády, aby uctily památku herce, známého představitele kladných drsňáků, například z filmu Policajt nebo rošťák. V 16.35 přišel francouzský prezident Emmanuel Macron (43) s manželkou Brigitte (68), kapela zahrála státní hymnu a deset vojáků přineslo nosítka s rakví, kterou položili uprostřed nádvoří. Prezident pak pozdravil rodinu zesnulého a pronesl 13minutový projev. Po další státní hymně pak vojáci rakev odnesli, za nimi odešla rodina a prezidentský pár, všichni za zvuků nádherné skladby Vítr, pláč od Ennia Morriconeho (†91) z filmu Profesionál (1981).

Pohřeb Jean-Paula Belmonda

Video se připravuje ...

Prezidentovo sbohem

„Milujeme Belmonda, protože je jako my,“ prohlásil Macron, který označil herce za „člověka mezi lidmi“. Macron zesnulého ocenil i jako skvělého kaskadéra. „Přijít o tebe, Jeane-Paule, znamená přijít o kus sebe samého,“ shrnul pocity mnoha Francouzů prezident. „Adieu, Jeane-Paule,“ řekl nakonec a šel se naposledy poklonit Bébelovi.

Rodina a slavní hosté

Mezi hosty byla celá Belmondova rodina včetně jeho bratra Alaina (90), patriarchy rodu. Snad nejvíc ale zaujala svěží krása Bébelovy nejmladší dcery Stelly (18). Z kolegů a přátel přišli herci Richard Anconina (68) a Jean Dujardin (49), herečka Nathalie Bayeová (73), zpěvák Patrick Bruel (62) nebo skladatel Vladimir Cosma (81). Alain Delon (85) sice včera nepřišel, ale objevil se na dnešním rodinném pohřbu.

Více o posledním rozloučení s fenomenálním hercem najdete v tištěném vydání deníku Aha! (10. 9. 2021)

Slavná scéna z filmu Muž z Acapulca

Video se připravuje ...

 

 



Přečtěte si
mbmb
10. 9. 2021 • 07:28

Ano pěkně ale nás Kája ještě lepší.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.