OSUDOVÁ CHYBA: Hvězda filmu Zátopek Neužil hořce lituje... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

OSUDOVÁ CHYBA: Hvězda filmu Zátopek Neužil hořce lituje...

Odmítl setkání...teď už je pozdě
Odmítl setkání...teď už je pozdě (Profimedia)

Až na festivalu v Karlových Varech prasklo na hlavního hrdinu filmu Zátopek Václava Neužila (41), že se odmítl setkat s vdovou po olympionikovi Danou Zátopkovou (†97). Herec to prozradil po premiéře snímku, která filmový svátek v lázeňském městě zahájila.

Neužil možnost setkání s bývalou olympioničkou měl, ale nastal u něj blok. „Před natáčením jsem měl v sobě určitý ostych a pokoru. Věděl jsem, jak těžké je setkat se s životním partnerem někoho, kdo už nežije, a říct mu – dobrý den, budu hrát vašeho muže,“ prozradil o víkendu Neužil. Bál se reakce Neužil měl strach, co by na něj Zátopková řekla.

Martha Issová vzpomíná na ženu, kterou hraje ve filmu Zátopek

Video se připravuje ...

 

„Nechtěl jsem ji znejisťovat, aby třeba neztratila důvěru ve výsledek, nechtěl jsem se jí chlubit, předvádět, zalíbit, přesvědčovat ji. Chtěl jsem ji potkat až nad hotovým filmem – a pak ať mi řekne cokoliv, ať mi řekne pravdu,“ popsal Neužil, který se těšil, že si po premiéře dá se Zátopkovou panáka. „Mrzí mě, že se to nestalo,“ připomněl loňskou smrt slavné sportovkyně. Asi prošel Se Zátopkovou se naopak setkávala její filmová představitelka Martha Issová (40).

„V dokumentu o Zátopkovi říká, že se jí na Emilovi nejvíce líbila lýtka. Tak jí Martha, která se s ní scházela, jednou vyfotila bez mého vědomí moje lýtka a dala jí je prohlédnout. A když je Dana viděla, údajně prohlásila – jo, to by šlo. Takže jsem asi prošel,“ doplnil Neužil.

Delegace filmu Zátopek na festivalu v Karlových Varech

Video se připravuje ...



Přečtěte si
sorgedoktor
25. 8. 2021 • 11:50

Svym zpusobem to dovedu pochopit.Jestli se nepletu, je Zatopkova z nobl rodiny.Taky bych mel tremu...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.