Kubánka přiletěla do Vítkovic rodit: Dcera má jméno po koksovně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Kubánka přiletěla do Vítkovic rodit: Dcera má jméno po koksovně!

Kubánská maminka Kirenia s dcerkou Karolinou.
Kubánská maminka Kirenia s dcerkou Karolinou. (Foto AGEL)

Přiletět až z Mexika kvůli porodu do Ostravy? Proč ne, když odtud pochází přítel diplomat a české doktory doporučuje. Dcerka maminky Kirenie také dostala »ostravské« jméno – Karolina!

„Přijeli jsme do Česka hlavně za kvalitní péčí a její dostupností. V nejlepších nemocnicích v Mexiku taková péče přijde i na stovky tisíc korun. V Česku je její dostupnost nesrovnatelná a možnosti rodit zde si velmi vážím,“ říká Kirenia, která pochází z Kuby.

Holčička měří 50 cm a váží 3300 gramů. Narodila se ve vítkovické nemocnici, pro kterou se rozhodli s přítelem na mnohá doporučení. Přítel Kirenie působí v Mexiku jako diplomat a s družkou žijí v hlavním městě Ciudad de México. Jako hrdý Ostravák dcerce vybral i jméno, tak tradiční pro jeho rodiště. „Není nic více ostravského, než porodit dceru ve Vítkovicích a pojmenovat ji po bývalém dole a koksovně v centru města, tedy Karolina,“ usmál se hrdý otec.

Víte, že...

...vzdálenost mezi Ostravou a Ciudad de México neboli Mexico City je 10 165 kilometrů?

Přečtěte si
-bello-
12. 7. 2021 • 23:16

Přiletěla sem , aby dítě mělo naše občanství.
Dříc se odtud utíkalo dnes jsme magnet- bezpečná a levná země s exkluzivní péčí.Bohužel i pro přeplácené "levné" prac. síly

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.