Dodatečná mše za Pilarovou (†80): ZPOVĚĎ KOLOMAZNÍKA U HROBU EVY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dodatečná mše za Pilarovou (†80): ZPOVĚĎ KOLOMAZNÍKA U HROBU EVY!

Jan Kolomazník
Jan Kolomazník (CNC_David Kundrát)

Rok po zádušní mši v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově sloužil kněz Marián Pospěcha (44) mši za Evu Pilarovou (†80) ve své farnosti na Moravě. Zmínil i další nenahraditelné zesnulé. „Budeme vzpomínat na Evu, Dana Nekonečného a Libuši Šafránkovou,“ vyzval přítomné.

V kostele vyzdobeném žlutými květy, které zpěvačka milovala, usedl v neděli vedle místních vdovec Jan Kolomazník (69) a životní partnerka ministra rozkoší, jak si sám Dan  Nekonečný říkal, Zuzana Kardová (59). „Marián doprovázel Evu ve šťastných chvílích i na konci její pouti,“ řekl Aha! Honza. „Evička sem jezdila zpívat, chtěla pomoci vybrat peníze na opravu kostela. Zase mě pohltily vzpomínky,“ dodal dojatě. „Opět jsem to probrečel, jako všechna ta předešlá loučení s Evou,“ přiznal dojemně. Po mši otec křtil děti jako novou naději. Kněz Marián Pospěcha je spolužák z teologické fakulty P. Jakuba Sadílka (44), který bude zítra v Praze sloužit mši za zesnulou Popelku Libuši Šafránkovou.

První kroky vdovce po loučení s Evou vedly k hrobu zpěvačky. „Ještě večer po návratu z Moravy jsem šel za Evou na hřbitov na Malvazinky a všechno jí to vyprávěl,“ prozradil Kolomazník: „Musel jsem jí říct, jak to bylo krásné.“ Vyřídil i pozdravy od příbuzných herce Radovana Lukavského (†88), kteří do Lutyně přijeli. Pilarová si Lukavského velice vážila a přátelili se až do jeho smrti v roce 2008.

Vzpomínkový koncert na Evu Pilarovou a Karla Gotta se odehrál v Brně.

Video se připravuje ...

Čtvrté sbohem

Eva měla první rozloučení loni v březnu v síni u boromejek v pražských Řepích. Pak následovala mše na Strahově. Třetí rozloučení bylo v rodném Brně v kostele svatého Tomáše. Nyní se na výjimečnou zpěvačku vzpomínalo již počtvrté.

Maminka zpěvačky měla 106. narozeniny: Odmítla slavit

Dožila se neuvěřitelných 106 let. Františka Bojanovská, maminka zpěvačky Evy Pilarové, ale zatím žádnou oslavu neměla. Nebylo jí dobře. „Teta raději odpočívala, ta vedra ji zmohla,“ prozradila Aha! Evina sestřenice Helena Štefanová (76).

Sešli se tedy alespoň s praneteří, neteřemi a synovcem a alespoň na dálku oslavenkyni připili. Samozřejmě zavzpomínali i na Evu, která již rok a půl není mezi námi. Sama paní Bojanovská se vždy velkému slavení vyhýbala, byla velice skromná. Dokonce když měla před šesti lety kulatou stovku, nechtěla se fotografovat. „To se nehodí. Jsem obyčejný člověk. Věk není má zásluha,“ bránila se. Přesto jedna dosud nepublikovaná fotografie vznikla.

Vdovec po Pilarové prodává to nejcennější! A šokující okolnosti smrti Vodňaského

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.