Dagmar Patrasová (65): PŘEKVAPENÍ NA ŠPATNÉM HROBĚ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dagmar Patrasová (65): PŘEKVAPENÍ NA ŠPATNÉM HROBĚ!

Dáda Patrasová (65) se nestačí divit: Nepovedené překvapení na hrobě! Co se stalo?
Dáda Patrasová (65) se nestačí divit: Nepovedené překvapení na hrobě! Co se stalo? (Tonda Tran, Karel Kopáč)

I »mistr basů« se utne! Karel Vágner (79) chtěl udělat radost své kamarádce Dádě Patrasové (65) a zvelebit hrob jejího tatínka Karla (†79). K jeho jménu na náhrobku nechal zlatým písmem připsat, že byl sólistou České filharmonie. Byl to ovšem jiný hrob a jiný Karel Patras!

Když šel hudebník na vinořský hřbitov zapálit svíčku svým rodičům, zastavil se i před hrobem, na němž bylo napsáno Karel Patras. Udivilo ho, že u jména není uvedeno, o jak významného muže šlo. Otec Dády Patrasové byl totiž 40 let prvním harfistou České filharmonie. V dobré víře se proto rozhodl, že ke jménu Karel Patras nechá vytesat zlatým písmem »sólista České filharmonie«. A ve skrytu duše doufal, že tím Dádu mile překvapí.

Jenže »mistr basů« připravil své kamarádce – a nejen jí – větší překvapení, než si myslel. Když jsme náhrobek vyfotili, všimli jsme si, že u jména Karel Patras nesedí datum narození ani úmrtí! Dádin otec se nenarodil 30. 7. 1902, ale 20. 10. 1923. A stejně tak nezemřel 5. 2. 1993, ale až v srpnu 2003. „Panebože! To je nedorozumění, to je strašné, to musím rychle napravit!“ zabědoval po upozornění Aha! Vágner a hned nato volal kameníkovi. „Už je na cestě a na hrobech vše uvede do pořádku,“ sdělil nám zděšený hudebník.

Nedvědovi zachránila život Pavlínka! A Dáda zasadila Felixovi tvrdý úder

Video se připravuje ...

Příliš mnoho Patrasů

Co »mistra basů« vůbec napadlo upravovat cizí hrob? „Víte, na hřbitově ve Vinoři je pohřbeno mnoho Patrasů z Přezletic a Dáda odtamtud pochází. Chtěl jsem jí udělat radost. Pan profesor Patras se velmi kamarádil s mým tatínkem a jeho manželka dělala skvělý lektvar z kaštanu, který jsem zase já dával své mamince. No prostě proto ta moje snaha,“ řekl Aha! Vágner. Mezi tady pohřbenými je i jeho otec Josef Vágner (†80), který sloužil za 1. světové války v rakousko-uherském námořnictvu.

Prodal Horna babičce o dům? A Felix bez milenky: S Dádou nemá smysl válčit!

Video se připravuje ...

Překvapivá reakce Dády

Karel se Dádě ke všemu přiznal. „Chtěl jsem udělat dobrý skutek a Dáda, když jsem se jí teď k tomu přiznal, má radost. A já už vím, kde má její tatínek hrob, a za chvíli bude vše v pořádku,“ uzavřel Vágner.



Přečtěte si
mazd
2. 6. 2021 • 18:37

Copak ho nenapadlo,že neměl Dádu po padesátce?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.