Hanka Krampolová: Chci se zabít! Rakovina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hanka Krampolová: Chci se zabít! Rakovina!

Hanka Krampolová
Hanka Krampolová (Aha! – Martin Hykl)

OKOŘ – Dny plné hrůzy a strachu o svou těžce nemocnou maminku Marii Kalistovou (72) nyní prožívá Hanka Krampolová (46), manželka herce a baviče Jiřího Krampola (69). „Mamince našli rakovinu děložního hrdla. Je to má největší kamarádka. Jestli mi odejde, asi si vážně sáhnu na život!“ zoufá si Krampolová, která už teď kvůli tomu dochází k psychiatrovi zpěváka Petra Muka!

Tchyně populárního moderátora dnes již zrušeného pořadu Nikdo není dokonalý má za sebou už několik vážných nemocí, a i proto se o ni dcera Hanka tak moc bojí. „Už měla metastázi na ledvině, vyňali jí bulku z prsu a před třemi lety prodělala vážnou autonehodu. Můj tatínek navíc před pěti lety jako nekuřák zemřel na rakovinu plic. Nikdo se mi proto nemůže divit, že i když poslední nemoc lékaři podchytili včas, jsem strachy bez sebe,“ vysvětluje Hanka Krampolová.

Protože prý její matku lékaři v pražské nemocnici Na Bulovce odmítli ozařovat, protože „je stará, zářičů je málo a pacientů hodně“, po přímluvě rodinného přítele Václava Glazara, známého z filmové trilogie Kameňák, se nyní paní Kalistová léčí v plzeňské nemocnici.

„Doktoři jsou tam zlatí. Léčila se u nich před lety i Helenka Růžičková. I když se jim ji zachránit nepodařilo, prodloužili jí život o tři roky. Doufám ale, že u maminky budou úspěšnější,“ věří Krampolová.

Marie Kalistová má za sebou již dvanáct ozařování a dalších šestnáct ji ještě čeká. „Už má první příznaky. Je jí špatně a vypadávají jí vlasy. Ale drží se statečně. Spíš máma utěšuje mě než já ji,“ přiznává manželka Jiřího Krampola.

Ta kvůli depresím začala docházet k psychiatrovi Doubkovi na pražské Karlovo náměstí, který má na starosti ty nejtěžší psychiatrické případy. Mezi jeho pacienty patří i zpěvák Petr Muk. „Přiznala jsem mu, že kdyby mi maminka odešla, asi bych si byla schopná něco udělat. Pevně ale věřím, že máma léčbu zvládne a bude tady do sta let!“ uzavírá své vyprávění s nadějí v hlase ustaraná Hanka Krampolová.

7.11.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.