Poldu střídá Einstein! Kotek jako geniální fyzik | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Poldu střídá Einstein! Kotek jako geniální fyzik

seriál Einstein
seriál Einstein (TV Prima)

Zůstane to v rodině! Místo Poldy a Vladimíra Polívky (31) teď budou sobotní večery na Primě patřit jeho nevlastní sestře Anně Polívkové (42). Ta totiž hraje hlavní ženskou roli vyšetřovatelky v novém seriálu Einstein. Titulní postavu prapravnuka geniálního fyzika ztvárnil Vojta Kotek (33). Na koho dalšího se mohou diváci těšit?

Vojta Kotek (33) – profesor Filip Koenig

Prapravnuk Alberta Einsteina má sice IQ 210, ale také trpí dědičnou Huntigtonovou nemocí. Toto nevyléčitelné neurodegenerativní onemocnění mozku se projevuje nekoordinovanými trhavými pohyby těla a snížením mentálních schopností. Proto je profesor Filip Koenig nucený žít svůj život naplno, než se z něj stane chodící troska nebo než dokonce umře. Pokusí se ukrást léky a kvůli tomu skončí v rukou policie. Aby nešel bručet, přijme nabízenou spolupráci od šéfa kriminálky v podání Pavla Zedníčka a stane se parťákem Anny Polívkové. „Točit s Čmaňou je skvělé, znám ho od svých dvanácti let, kdy jsme spolu hráli v Richardovi III. Aničku znám taky od dětství, protože můj táta hodně spolupracoval s jejím tátou Bolkem,“ pochvaluje si Kotek.

Anna Polívková (42) – vyšetřovatelka Lenka Vrabcová

Vyšetřovatelka na oddělení vražd, která Filipa zatkne o obědové pauze. Chtěla by vedle sebe mít muže, který by byl milý, zábavný, hezký, měl by rád jejího syna Kryštofa a ona by si mohla konečně oddechnout. Jenže to se s Filipem za zády zdá jako nereálný sen. Se zaťatými zuby se pustí s Filipem do spolupráce, která je navzdory prvotní skepsi opravdu úspěšná. „Lenka je v práci hodně drsná, zato v soukromí je pravý opak. Musím říct, že jsem nesmírně nadšená z Vojty, ještě nikdy jsme se na natáčení nepotkali,“ říká Anička.

Pavel Zedníček (71) – šéf kriminálky Ivan Urban

Policajt ze staré školy a šéf kriminálky, přísný, ale přitom lidský. Zásadový, rozumný, lpí na dobré pověsti svého oddělení. Dokáže si spočítat, že mladý poradce Koenig je vzdor svým excesům pro kriminálku přínosem, a tak je schopný nad Filipovými podivnými metodami občas přimhouřit oči. „„Mám radost, že můžu být mezi Vojtou a Aničkou a jako jejich šéf a major je úkolovat. Ivan je většinou hodný chlapík, ale když je potřeba, umí přitvrdit,“ říká o roli Zedníček.

Eva Josefíková (31) – forenzní analytička

Soňa Tak trochu naivka, ale rozhodně ne hloupá. Ženská posila v ryze mužské profesi. Je pečlivá, milá a sexy. Kamarádí se s Lenkou. Filip se jí líbí, ale je jí jasné, že on nedostatkem ženské pozornosti rozhodně netrpí. Herečka byla ráda, že zvládla svou postavu natočit, protože už v květnu očekává přírůstek do rodiny. Ještě, že její podivný pracovní skafandr skryl těhotenské bříško. „Chodím v tom overalu a nad mrtvolami říkám chytré věty,“ posala svou postavu.

Vojta Kotek je Einstein: Nový seriál na Primě!

Video se připravuje ...

Marek Němec (40) – policista Jakub

Lenčin objekt zájmu. Krásný, sebevědomý policista, který se vrátil z roční stáže v Interpolu a pro kterého má Lenka slabost. Nicméně Jakub nemá slabost pro Lenku, i když to tak nejprve nevypadá.

Veronika Freimanová (65) – matka Kamila Koenigová

Matka mladého génia je psycholožka, druhého manžela následovala do zahraniční. Miluje svého syna a trpí jeho podivné rozmary, ale není to od ní opičí láska. „„Kamila je velice rázná, má o všem přehled a se svým dítětem to myslí vždy dobře. Jako ostatně přece všechny maminky. Syn to tak ale nikdy nevidí a to je jejich jablkem sváru,“ říká herečka.

Jan Vondráček (54) – děkan Medek

Rektor univerzity a úředník s velkými ambicemi. Vedení univerzity rozhodně není poslední příčkou v jeho kariérním žebříčku. Rektor si je velice dobře vědom, jak je geniální profesor Filip Koenig pro univerzitu důležitý. Hlavně kvůli grantům a všem ostatním ekonomickým výhodám, které z toho pro univerzitu, tedy vlastně pro její vedení, plynou.

Šárka Vaculíková (34) – počítačová expertka Julie

Dcera policisty a expertka na počítače. Její táta (Petr Štěpán) sice pracuje na protidrogovém oddělení, ale přitom sám drogy bere. Tak ho dcera vezme po hlavě lahví. „Používá se na to speciální fllaška z cukrářského skla,“ prozradila fígl Šárka. Měla mít podle scénáře tetování, ale nakonec z toho byl piercing v jazyku. „Pomohlo mi speciální lepidlo, které docela dobře drželo. Prozradit ale můžu, že když přišlo na líbací scény s kolegou Danem Krejčíkem, tak mi asi dvakrát odpadl,“ postěžovala si herečka.

Lukáš Duy Ant Tran (27) – kamarád Lee

Filipův kolega a nejlepší přítel, který žije v Číně, studoval v Praze a umí výborně česky. S Filipem komunikuje přes Skype a pomáhá mu rozplétat nebezpečnou síť, která se kolem Filipa stahuje kvůli čínské nadnárodní společnosti Han Industry. Tato společnost se snaží zmocnit Filipových důležitých fyzikálních výpočtů a zneužít je ve svůj vlastní prospěch. Lukáš na sebe poprvé upozornil ve filmu Na střeše, kde si zahrál po boku Aloise Švehlíka ( 81).

Einstein: Šárka Vaculíková jako expertka na počítače a rozbíjení lahví

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.