Karel Gott: Zpívá pro dceru, obouvá se do Nohavici... A kritici ho peskují! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Karel Gott: Zpívá pro dceru, obouvá se do Nohavici... A kritici ho peskují!

Karel Gott se svým albem pro děti, jež věnoval dceři Charlottě, vyhranil proti...
Karel Gott se svým albem pro děti, jež věnoval dceři Charlottě, vyhranil proti... (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Nestárnoucí Karel Gott (68) vydal dětské album Každý má svůj sen, které se prodává za 44 korun, a hned se pustil do svého konkurenta Jarka Nohavici (54)!

Nestárnoucí Karel Gott (68) vydal dětské album Každý má svůj sen, které se prodává za 44 korun, a hned se pustil do svého konkurenta Jarka Nohavici (54)! „Nechci, aby Charlottka znala jen písničky jako Tři čuníci, ale chci ji seznámit s tím, jaké ukolébavky napsali Mozart nebo Johannes Brahms, které nové cédéčko také obsahuje,“ říká Gott s narážkou na populární Nohavicův hit.

Gotta k vydání alba totiž inspirovala jeho třetí dcera Charlotte Ella (1,5). Na desku se ale už objevily i první kritiky. Podle některých hudebních znalců to už není ten »Gotťák«, jakého všichni známe. „Skvělý nápad, ale není to ono! Při poslechu mi schází typický Gottův projev,“ řekl deníku Aha! hudební dramaturg internetového rádia Haló Futura Petr Burda.

Vadí mu hlavně nově natočené písně, v nichž je podle něj Gottův hlas zastřený a utlumený. „Starším songům, které jsou na albu v původním znění, nemám co vytknout,“ dodává dramaturg o hitech Mášli s kým z filmu Z pekla štěstí 2 nebo Prašná cestička z muzikálu Mrazík.

Gott si ale i přes kritické názory za pohádkovým cédéčkem stojí s tím, že je určené nejen dětem, ale i jejich maminkám. V Německu vydal Český slavík desku pro děti už loni pod názvem Schön, dass du geboren bist. Většinu hudebních základů nyní použil i pro právě vydanou českou verzi alba.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.