Suchánek o nejhorší etapě života: MILIONOVÉ DLUHY! VYDÍRÁNÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Suchánek o nejhorší etapě života: MILIONOVÉ DLUHY! VYDÍRÁNÍ!

Herec Michal Suchánek
Herec Michal Suchánek (Profimedia.cz)

Ve dluzích se motal deset let! Michal Suchánek (55) si splnil sen a otevřel si hospodu. Dopadlo to ale katastrofálně! Herec a bavič byl jen loutkou podepisující faktury. Dostal se tak do kolečka dluhů a vydírání.

S důvěrou šel ve svých 23 letech do společného podnikání s kamarádem, který sice neměl valnou pověst, avšak Michal mu slepě důvěřoval. Dnes už se tomu směje, ale začátkem 90. let si zažil krušné roky. „Byl jsem jeden z prvních bílých koní v republice,“ přiznal až nyní.

Seděl dva roky

„Měl jsem kamaráda, který ještě za komunistů rozjížděl kšeftíky, bral mě s sebou na rozvoz šunčiček, zeleniny, ovoce. No a pak ho za to zavřeli na dva roky,“ začal Suchánek své vyprávění v podcastu U Kulatého stolu. Po revoluci v roce 1989 vykutáleného kamaráda pustili a pro herce začalo peklo. „Měl nápad, že otevřeme hospodu a protože byl trestaný, tak musel být živnosťák na mě,“ prozradil bavič.

Jen blbej herec

„On to všechno šéfoval, byl v tom dobrej, já jen blbej herec,“ prohlásil Suchánek. Parťák prý na vše hodil razítko a pak už to bylo jen na něm. „Strkal mi třeba dvě faktury, které měly jiné číslo, ale mě bylo trapný kontrolovat kamaráda, tak jsem to jenom podepisoval,“ vysvětloval Michal, jak došlo až na nejhorší.

Odstavené účty

„Za tři, čtyři měsíce přijely od limonád, pivovaru, tabáku, že jsem nezaplatil faktury. Proběhlo tam i nějaké vydírání... To samé udělal i nějakému týpkovi o pár ulic dál,“ popisoval herec s tím, že ho nad vodou držela manželka Radka (59). „Deset let jsem měl odstavené účty a velké problémy,“ dodal Suchánek na závěr s tím, že na žalobu nikdy nedošlo, protože všude figurovaly jeho podpisy a razítko.

Suchánek uvízl v policejních poutech! Museli si ho odvézt!

Video se připravuje ...

Nechtěl se vzdát

„Říkal jsem si, že to sám zkusím, ale bylo to peklo, fakt peklo. Zaměstnanec mi sebral peníze a zdrhl, zloději mě vykradli několikrát, zničili fotbalový trávník, pořád něco,“ popisoval podnikatelské útrapy v hospodě, která byla na hřišti. Po roce to ale vzdal, nechal tam klíče a odešel.

Namočil parťáky z Tele Tele

Do svých dluhů namočil i kolegy z pořadu Tele Tele. Veronika Žilková (59), Josef Carda (65) a Richard Genzer (54) dělali na večírku firmy na limonády možné i nemožné skopičiny, aby zabavili početné publikum. Vedení firmy na oplátku smázlo 200 tisíc ze Suchánkovy pohledávky.

Skamene visel za nohy...

Roman Skamene (66) si pronajal v centru Prahy restauraci. Nevydělávala a dluhy rostly, až se musel obrátit na lichváře! „Půjčil jsem si od nich dvě stě tisíc korun, ale nebyl jsem schopný ty peníze splatit, takže se mi dluh zvýšil až na čtyřnásobek. Vrcholem bylo, že mě v okně ve třetím patře drželi za nohy a ptali se, jestli si chci zalítat,“ vzpomínal herec ve své televizní 13. komnatě.

Suchánek o filmu Pepa. Video zde:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.