Karel Gott: PROBLÉM S PRODEJEM JEHO POKLADU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Karel Gott: PROBLÉM S PRODEJEM JEHO POKLADU!

Karel Gott (†80)
Karel Gott (†80) (Foto Aha! – Jan Tůma, archiv K. GottaNejprve odmítla záběry do dokumentu zařadit, teď přemýšlí jinak. )

Myslela si, že dražba originálu obrazu Karla Gotta (†80), který vlastní, půjde rychle a jako mávnutím kouzelného proutku získá skoro 1,5 milion korun! Slavíkova německá fotografka a kamarádka Ingrid Kernbachová se ale šeredně spletla. U sousedů o obraz za tak vysokou cenu neměl nikdo zájem. A tak chce nyní zkusit štěstí u nás!

V Německu nikdy dražba Gottova díla neproběhla. Poprvé až loni v prosinci, kdy se obraz Nadšený Pavarotti v Lucerně (z roku 1988, poz. red.) objevil v nabídce aukční síně Eppli. Vyvolávací cena 52 tisíc eur – v přepočtu 1 414 400 Kč. Od Vánoc doteď ale nikdo o obraz neprojevil zájem. Možná kvůli vysoké ceně, možná kvůli tomu, že Němci Gottovy malby tolik neznají.

Mění strategii

„Obraz jsem tady neprodala, zkusím to v Kájově rodném Česku. Nyní vyjednávám s galeriemi, které by se dražby ujaly,“ řekla včera Aha! Ingrid Kernbachová. „Do Prahy se teď kvůli opatřením nedostanu, ale převoz díla určitě nějak zajistím,“ doplnila s tím, že české dražbě věří. „Částku 52 tisíc eur nechávám stejnou,“ prozradila.

Nešťastný miliardář Janeček: Ukradli mu Gottovy nahotinky

Video se připravuje ...

Chtěl ho zpět

Gott chtěl ještě za života od Ingrid originál svého obrazu koupit zpět. „Ale ona ho prodat nechtěla, že je pro ni velkou vzácností. Nezbývá, než to respektovat,“ povzdechl si před lety zpěvák, který namaloval sám sebe koncertujícího v pražské Lucerně. „A mezi davy fanynek jsem namaloval i pozorně poslouchajícího Luciana Pavarottiho,“ popsal už dříve dílo Slavík.

Miliony? Není problém!

V Česku je o Gottovy obrazy v rámci dražeb velký zájem. Např. Dílo Mona Lisa si zájemce v roce 2019 koupil za 1,7 milionu Kč, vyvolávací cena byla 350 tisíc. Během poslední aukce se plátno s názvem V kavárně vydražilo z vyvolávacích 350 tisíc za rovné 3 miliony korun!

Janeček dražil, pak o obraz přišel

Jedním z majitelů originálu obrazu Karla Gotta byl donedávna také miliardář Karel Janeček (47). V roce 2013 vydražil za čtvrt milionu Kč obraz Čas něžností. Během stěhování mu ho ale loni někdo ukradl. Po pachateli se stále pátrá.

Gottův hrob byl vykraden! A následky pro Kotka po loňské nehodě na motorce

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
13. 4. 2021 • 17:48

Chci vidět pražského galeristu, který přistoupí na to vystavit Gotta.
To se má jako s Gelemovou, tak taky obíhá galerie, ale ty zatím říkají NE!
On té Němce obraz věnoval a pak chtěl zpátky?
Gotta jeho malování bavilo, ale kterej vúúúúl je v Česku začal propagovat jako velká DÍLA?!
Jo, PR dělá hodně a snobismus taky.U Gelemové její umění ruplo, když malovala postavičky na Patrasovou a Gott ? Ten když si neví rady s anatomií a perspektivou zatočí štětcem do zatáčky ( a že měl ku pomoci i fotky).

mbmb
13. 4. 2021 • 05:19

Nemka mela udelat to co rezavec a sice pojistovaci podvod.Karlovy obrazy ani po nejvyssim statnim vyznamenani nebude stejne nikdo chtit. Vypadaji jak plakaty k 1. maji z 60 let.Proste Picasso ani Carruso ,natoz hrdina nebyl.Ale jinak mily a Pilny chlapik

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.