Zeman udělí Kellnerovi Řád bílého lva: Vyznamenání z vozíčku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zeman udělí Kellnerovi posmrtně Řád bílého lva: Vyznamenání z vozíčku

Prezident Miloš Zeman udělí zesnulému podnikateli Petru Kellnerovi im memoriam Řád bílého lva.
Prezident Miloš Zeman udělí zesnulému podnikateli Petru Kellnerovi im memoriam Řád bílého lva. (Blesk: Martin Přibyl, Zbyněk Pecák/Reuters)

Tak a dost! Miloš Zeman (76) konečně usoudil, že než pomalu chodit o holi a s pomocí ochranky, raději přesedne na vozík. A z něj hodlá také 28. října udělit zesnulému miliardáři Petru Kellnerovi (†56) státní vyznamenání.

A to ne ledajaké, hned to nejvyšší – Řád bílého lva. „A bude mi strašně líto, že to bude in memoriam,“ řekl Zeman včera Aha!. Krom nejbohatšího Čecha a šéfa PPF Kellnera, který zemřel při nehodě vrtulníku na Aljašce, stejné ocenění čeká i na epidemiologa Romana Prymulu (57) a zpěváka Karla Gotta (†80). Všechna vyznamenání letos na 28. října bude prezident předávat z vozíčku. Problémy s chůzí kvůli neuropatii dolních končetin se totiž u něj nezlepšují. „Nesouviselo to s mým egem, ale s mýma nohama,“ řekl Zeman na to, proč tak neučinil už dřív a dodal: „Spraví se ty nohy, nebo ne? Když se spraví, je zbytečné přesedlat na vozík. Když ne, proč se trápit s chůzí, proč se nechat vláčet jinak skvělou ochrankou?“ Sám ale moc nevěří, že by se jeho chůze zlepšila.

„Tykali jsme si.“ Zeman udělí Kellnerovi Řád Bílého lva

Video se připravuje ...

Zeman pro Blesk: O přesunu na vozík, přeočkování Sputnikem i problémech ochranky

Video se připravuje ...



Přečtěte si
tryskomys
13. 4. 2021 • 10:21

Zisky vyvážel do zahraničí,na důchod se chtěl vystěhovat do ciziny,tak řád jen proto,že si tykali,ani válečným veteránům nedával tak vysoké řády,ale ,,kamarádíčkovi,, to jooo,hnus,kam ta republika poklesla.

mejlika
12. 4. 2021 • 11:32

Ne, to mu nevadí, protože "mbmb" je i.diot!!!!!!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.